To je to što me zanima!

Evo što morate učiniti ako ste zaboravili svoj PIN ili ključeve

Kada prebirete po sjećanjima vjerojatnije je da ćete zatvoriti oči kako biste se prisjetili nekih stavri. Isti pprincip vrijedi i za 'pronalaženje' izgubljenih predmeta poput ključeva ili zaboravljenih šifri
Vidi originalni članak

Ako stojite pred bankomatom i zaboravili ste PIN ili se pak pola sata "motate" po kući u nadi da ćete napokon pronaći ključeve koje ste zagubili, najbolje je rješenje da zatvorite oči, duboko udahnute i pokušate se sjetiti zaboravljene informacije, tvrde znanstvenici s britanskog Sveučilišta Surrey.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijetka boja očiju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oni su testirali sposobnosti pamćenja više od 200 muškaraca i žena tako da su ih stavili da promatraju određene stvari u prostoriji, a potom su trebali reći gdje su se oni nalazili. Podijelili su ih u dvije skupine - prvu koja se pokušavala prisjetiti zatvorenih očiju te drugu u kojima su odgovarali na pitanja bez zatvaranja očiju, piše Daily Mail.

Oni sa zatvorenim očima su u 71 posto slučajeva odgovarali točno, dok su oni s otvorenim očima ispravno odgovorili na tek 49 posto pitanja.

ŠTO FUNKCIONIRA Stjecanje novih znanja i vještina najbolja je prevencija demencije

- Zatvaranjem očiju odvajamo se iz vanjskog svijeta i povlačimo u vlastiti gdje se lakše koncentrirati, a mozak u tom isključenju bolje radi - zaključio je voditelj studije, Robert Nash.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • KajSiPukel 15.04.2023.

    Cijeli dan trazim pare, i zmirim i gledam i opet nista

  • 15.04.2023.

    Ma kakvi, ja ih još više raširim. 🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare