To je to što me zanima!

FBI: Jesu li znali da medicinski instrument uzrokuje tumor?

Laparoskopski morselator liječnici su koristili kod uklanjanja maternice, a proizvodi ga tvrtka Johnson & Johnson. FBI je istragu pokrenuo nakon niza prijava liječnika...
Vidi originalni članak

Medicinski instrument naziva laparoskopski morselator liječnici su koristili kod histerektomije (uklanjanja maternice). Uređaj radi na principu da tkivo maternice hvata, samelje i usisa. Međutim, problem je što ne isisa sve komadiće te neki ostanu u tijelu žene, a mogu uzrokovati nastajanje opasnog sarkoma.

FBI je pokrenuo opsežnu istragu o povezanosti upotrebe tog instrumenta i dobivanja sarkoma, opasnog zloćudnog tumora. Proizvodila ga je poznata tvrtka Johnson & Johnson , a FBI je istragu pokrenuo nakon niza prijava.

Njihovi agenti razgovarali su s umirovljenim patologom koji je tvrtku Johnson & Johnson još 2006. godine upozorio na potencijalne probleme s tim instrumentom. Ispitali su i liječnicu anesteziologinju koja je progovorila u javnosti o tom problemu 2013. godine, piše Ginekološka poliklinika Harni .

Posjetili su i ženu iz Kalifornije koja je sakupila imena gotovo 400 pacijentica i njihovih obitelji. Američka agencija za hranu i lijekove FDA upozorila je lani da se ovaj instrument ne bi trebao koristi kod većine žena . Tek nakon toga Johnson & Johnson je stopirao prodaju. FBI istražuje da li su znali kakav učinak ima na zdravlje, a ipak su ga prodavali.

Detalje pogledajte u videu:

Kod klasičnog načina uklanjanja maternice opasnosti od sarkoma nema jer se tkivo vadi u komadu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • user_427306 15.06.2015.

    lova ...na prvom mjestu.... a zivot je tako nebitan..zalosno

  • - DAVOR - 15.06.2015.

    Ja brijem da imam tumor na mozgu od bljazgarija koje čitam po novinama al ok sam sam si kriv. Od sad samo čitam intelektualne stvari od Ave Karabatić i slično.

  • KaĿea 15.06.2015.

    Postoji puno jednostavniji i sigurniji način otklanjanja maternice prirodnim putem. Uskoro o tome čitajte u rubrici PROMO.

Komentiraj...
Vidi sve komentare