To je to što me zanima!

Festival Urbana džungla okupio sjemenare i vrtlare u Zagrebu

Na festivalu su se okupili gradski zaljubljenici u urbano vrtlarstvo i bioraznolikost, pa su sudjelovali u turama kroz Botanički vrt, zanimljivim radionicama i razmjeni domaćeg sjemena
Vidi originalni članak

Festival Urbana Džungla održao se u subotu u Medulićevoj ulici i u Botaničkom vrtu, a bogati program trajao je od jutra do popodnevnih sati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo je prvi permakulturni festival, koji organizira Zeleni inkubator u suradnji sa ZMAG-om, Botaničkim vrtom i klubom Botaničar. Cilj ovog festivala je promicanje urbanog vrtlarstva, permakulture, bioraznolikosti, agrobioraznolikosti, ali i svjesnosti o hrani - ispričala nam je Petra Pavleka iz ZMAG-a.

- U ZMAG-ovoj razmjeni sjemena okupili smo 12 sjemenara iz regije kako bi potaknuli agrobioraznolikost. 

Festival je osmišljen kako bi se promoviralo uzgajanje hrane u gradu, osvještavanje zdravih navika u jelu i poticanje bioraznolikosti očuvanjem sjemena u vlastitom vrtu. Sjemenari su pripremili većinom stare domaće sorte, a ponude i različitih vrsta nije nedostajalo. 

- Ja imam mali vrt, sadim razne stare sorte i volim bioraznolikost u vrtu. Važno mi je da imam puno biljaka koje pozivaju oprašivače. Imam mnoštvo različitog voća, cvijeća i bilja u vrtu, a danas ovdje imam sjemenje raznih bundeva, kamilicu, heljdu, breskve, raštiku, dinje, lepe dečke, bamiju, ciklu, blitvu, grah, ma svega po malo - ispričala nam je Vesna Leona, jedna od sjemenarki festivala. 

ZA ZELENI GRAD Urbana džungla nudi radionice, ture i razmjenu sjemena sutra u Botaničkom vrtu i Medulićevoj

Uz razmjenu sjemena, građani su mogli prošetati turom Botaničkim vrtom i sudjelovati na vrtlarskim i gastro radionicama uz vodstvo brojnih stručnjaka.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare