Lifestyle

Komentari 0

Urbana džungla nudi radionice, ture i razmjenu sjemena sutra u Botaničkom vrtu i Medulićevoj

Urbana džungla nudi radionice, ture i razmjenu sjemena sutra u Botaničkom vrtu i Medulićevoj

Festival je osmišljen kako bi se promoviralo uzgajanje hrane u gradu, osvještavanjem zdravih navika u jelu i poticanje bioraznolikosti očuvanjem sjemena u vlastitom vrtu

Na zelenim radionicama i turama građani će moći uživati na festivalu Urbana džungla, koji će se održati sutra, 25.3. od 10 do 17 sati u Botaničkom vrtu i Medulićevoj ulici na broju 6. 

POGLEDAJTE VIDEO;

U Zelenom inkubatoru u Medulićevoj program će početi već u 9.15 sati ujutro, kad kreće tura Andree Čoh kroz urbane vrtove i zeleni pogon.

Istu radionicu građani će moći posjetiti još jednom, u podne, a na istoj adresi će od 10 do 14 sati biti razmjena sjemena, kao i 'Fakat fino' radionica koju će voditi Sanja Bilas. Dr. sc. Saša Prđun vodite će radionicu kušanja egzotičnih vrsta meda od 11.30 do 13.30 sati.

Ostatak festivala održava se u Botaničkom vrtu, gdje će posjetitelji moći prošetati turama dr.sc. Vanje Stamenović u 10.15 sati i Lune Džidić Uzelac u 12 sati, pogledati dodjelu nagrade za promicanje urbane džungle Vladimir Dimić te posjetiti radionicu 'Greentanje' Kristine Bokanić. 

Festival je osmišljen kako bi se promoviralo uzgajanje hrane u gradu, osvještavanjem zdravih navika u jelu i poticanje bioraznolikosti očuvanjem sjemena u vlastitom vrtu, u organizaciji Zelenog inkubatora s partnerima ZMAG - Zelenom mrežom aktivističkih grupa i Botaničkim vrt PMF-a u Zagrebu.

Igor Kralj/PIXSELL