To je to što me zanima!

Fine kocke od prhkog tijesta sa sirom, jabukama i bademima

Ovaj kolač idealan je odabir za ove jesenske dane, a kako jabuka sada ima u izobilju, šteta je ne iskoristiti priliku i ne napraviti ga. Možete ga poslužiti i toplog i ohlađenog, kako više volite
Vidi originalni članak

Sastojci:

Prhko tijesto: 

  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • 75 g maslaca
  • 25 g mljevenih badema
  • hladna voda
  • 3 veće jabuke 
  • mango

Nadjev: 

  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 40 g škrobnog brašna
  • malo soli
  • naribana korica limuna
  • posipano mrvičasto tijesto: 125 g brašna, 100 g šećera, prstohvat soli i mljevenog cimeta, 75 g maslaca

Priprema:

Korak 1: Premažite četvrtasti lim maslacem i pospite brašnom. Umijesite brzo prhko tijesto od ohlađenih listića maslaca, brašna, badema i onoliko hladne vode koliko je potrebno kako bi se svi sastojci slijepili. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini, položite u kalup i pritisnite kako bi se kalup dobro obložio.

Korak 2: Ostavite na hladnome 15 minuta. Pomiješajte maslac sa šećerom, dodaje mu jaja, sir, škrobno brašno i limunovu koricu. Premažite ohlađeno tijesto u kalupu nadjevom od sira. Po njemu posložite na kocke sjeckani oguljeni mango i jabuke.

Korak 3: Pomiješajte brašno sa šećerom, solju i cimetom. Rastopite maslac i dodajte ga brašnu kap po kap, neprestano miješajući. Od tijesta rukama zgnječite mrvice za posipavanje. Zagrijte pećnicu na 200 °C stupnjeva i pecite kolač 25 minuta, dok ne postane zlatnožute boje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 23.10.2021.

    super

  • 23.10.2021.

    o da! nama je ova rana jesen prepuna slastica s jabukama, svježim sirom i prhkim tijestom... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare