To je to što me zanima!

Fine zapečene njoke s graškom i šunkom oduševit će vas okusom

Skuhajte njoke u posoljenoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju na površinu i tako će biti savršeno mekani i ukusni. Iako jednostavno, ovo jelo puno je okusa i oduševit će svačije nepce
Vidi originalni članak

broj osoba: 2

priprema: 40 minuta

POGLEDAJTE VIDEO - savjeti za kuhanje jaja:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

400 g njoka, 2 žlice maslaca, 100 g šunke, 2 češnja češnjaka, 200 ml vrhnja za kuhanje, 50 g parmezana, 150 g graška, sol i papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhajte njoke u posoljenoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju na površinu. U tavici rastopite maslac i lagano zapecite kockice šunke. Izvadite šunku i stavite je sa strane. U tavicu ubacite nasjeckani češnjak i vrhnje i vratite je na vatru. Kad se reducira za trećinu, dodajte naribani parmezan i promiješajte.

RECEPT DANA Razbudite se u trenu: Spremite chia puding s kavom za doručak

Posolite i popaprite. Dodajte njoke i polovicu graška pa kuhajte minutu na laganoj vatri. Premjestite u posudu za pečenje i pecite dok se smjesa ne zgusne, 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice, dodajte preostali grašak, kockice šunke i poslužite toplo.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare