broj osoba: 2
priprema: 40 minuta
POGLEDAJTE VIDEO - savjeti za kuhanje jaja:
Sastojci:
400 g njoka, 2 žlice maslaca, 100 g šunke, 2 češnja češnjaka, 200 ml vrhnja za kuhanje, 50 g parmezana, 150 g graška, sol i papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhajte njoke u posoljenoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju na površinu. U tavici rastopite maslac i lagano zapecite kockice šunke. Izvadite šunku i stavite je sa strane. U tavicu ubacite nasjeckani češnjak i vrhnje i vratite je na vatru. Kad se reducira za trećinu, dodajte naribani parmezan i promiješajte.
Posolite i popaprite. Dodajte njoke i polovicu graška pa kuhajte minutu na laganoj vatri. Premjestite u posudu za pečenje i pecite dok se smjesa ne zgusne, 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice, dodajte preostali grašak, kockice šunke i poslužite toplo.