To je to što me zanima!

Fit tajne seksipilnih zvijezda s interneta - ne žude za hranom

Emily Skye je protivnica rigoroznih dijeta, a dvojac Tone It Up fanove uči da vole svoje tijelo i poručuju: "Pokrenite se! Nećete dobiti guzu kakvu želite dokle god samo sjedite na njoj."
Vidi originalni članak

Ne pridržavam se određenog plana prehrane. Jedem zdravo, ali pojest ću i slasticu. Bit zdrave prehrane je u tome da tijelu date prave tvari koje mu trebaju kako biste izgledali i osjećali se dobro, tvrdi australska fitness zvijezda Emily Skye. 

- Pronađite način prehrane kojeg se možete pridržavati na duge staze. Ako vam je cilj izgubiti kilograme, gubite ih zdravo, dajući tijelu tvari potrebne da funkcionira normalno - kaže Emily i dodaje da proteine uključite u svaki obrok. 

- Trebaju vam za obnavljanje mišića, a dulje daju osjećaj sitosti i energiju. Birajte posno meso, ribu, mahunarke i domaća jaja - savjetuje Emily. 

I dobre masti su nužne - obnavljaju stanice, daju energiju i proizvode hormone koji troše salo, no birajte ih iz ribe, kokosova i maslinova ulja, avokada, orašastih plodova i sjemenki. Ne bojte se ni ugljikohidrata jer trebaju tijelu da može upiti proteine i graditi mišiće.  

- Fokusirajte se na hranu koja je što bliže izvornom obliku. Moji obroci sastavljeni su od posnog mesa - piletine ili lososa, puno tamnozelenog lisnatog povrća, složenih ugljikohidrata, poput batata i smeđe riže, orašastih plodova i sjemenki te malo voća - otkriva na svom profilu. Klonite se hrane s puno šećera ili bijelih ugljikohidrata, kao i industrijske hrane. I čitajte deklaracije jer često hrana za koju mislite da je zdrava ima dodanih šećera i aditiva. 

- Žudnja za hranom i slatkim javlja se kad vam padne energija. Birajte hranu nižega glikemijskog indeksa jer sporije otpušta energiju te ćete dulje biti siti i manje žudjeti za hranom koja deblja. Ne zaboravite ni piti, jer često kad mislite da žudite za hranom, zapravo žudite za vodom - kaže Skye. 

A da bi vježbanje postalo zdrava navika, u trening uključite ono što volite. Postavljajte si manje ciljeve - kad uspijete odraditi 50 trbušnjaka, krenite prema 75, pa 100... Svaki put kad uspijete, shvatit ćete da napredujete i snažite.

- Iako je kardiotrening odličan za sagorijevanje kalorija, trening otpora je još učinkovitiji. Dizanje utega ubrzava metabolizam i do 36 sati nakon treninga pa dulje sagorijevate kalorije. Učvršćuje se mišićna masa, a da bi mišićna vlakna radila, treba im energija. Što ih više imate, troše više energije i sagorijevate više kalorija - pojašnjava Emily. 

PROFIL - Emily Skye: 

  • Ima dva milijuna pratitelja na Instagramu i deset milijuna na Facebooku
  • Bila je depresivna i nesigurna, no odlučila je biti pozitivnija, trenirati pametnije i jesti bolje
  • Mrzi rutinu - nikad ne ponavlja isti trening, čime sprečava tijelo da se navikne na isti režim 
  • Ne provodi sate u teretani jer izvodi više vježbi visokog intenziteta, intervale, sprinteve...

Primjer dnevnog jelovnika Emily Skye:

  • Doručak Komad ribe s grilla uz kuhane šparoge, tikvice i gljive. Doručkujete li zdravo, manje ćete žudjeti za hranom kasnije. 
  • Prvi međuobrok Domaće čokoladne proteinske loptice ili šaka badema. Dobre masti iz badema držat će vas sitima.
  • Ručak Salata od dimljenog lososa s keljom, špinatom i kozjim sirom. Uz proteine u svakom obroku sprečavaju se napadaji gladi.  
  • Drugi međuobrok Štapići od povrća s domaćim humusom ili zeleni smoothie. Jedite četiri do pet manjih obroka umjesto tri veća jer ćete dobiti energiju bez prejedanja i nećete biti gladni.  
  • Večera Grill piletina i smeđa riža sa žutim curry umakom i čilijem. Začini su korisni za ubrzavanje metabolizma i bolji okus. 

Superdvojac Tone It Up 

Iskoristite jutro - razbudite se uz pozitivne misli, vježbanje i zdrav proteinski doručak. Ubrzat ćete metabolizam i osjećati se bolje cijeli dan, tvrde američke fitness zvijezde Karena i Katrina, koje djeluju iza profila Tone It Up.

PROFIL - Tone It Up:

  • Prijateljice Katrina Hodgson (34) i Karena Dawn (36) prvi fitness studio otvorile su u Kaliforniji
  • Imaju skoro milijun pratitelja na Instagramu i više od pola milijuna na Facebooku
  • Uzor fanovima - kad je počela vježbati, Katrina je imala 13 kilograma viška
  • Cure obožavaju raditi trbušnjake i uživaju u intervalnim treninzima visokog intenziteta 
  • Vježbajte ujutro Probudite se 30 minuta ranije i trčite ili brzo hodajte 10 minuta od kuće te se vratite. Zatim 10 minuta radite nekoliko vježbi oko kuće ili zgrade. Tako ćete prikupiti tri i pol sata vježbanja tjedno. 
  • Napravite plan Neka bude jednostavan, tako da ga se možete lako pridržavati. Odlučite hodati četiri dana u tjednu ili trčati tri kilometra te izbacite industrijsku hranu. Kad to postignete, postavite novi cilj. 
  • Jedite svježu hranu Jedite uglavnom sirovo povrće, svježe voće, nemasne proteine i zdrave masti.  Eksperimentirajte sa sirovom hranom i svježim začinskim biljem koje će obogatiti okuse. 
  • Uzimajte proteine Dovoljno proteina, osobito za doručak, obuzdava žudnju za hranom kasnije u danu. Dodajte proteine u smoothije ili ih koristite kao zamjenu za brašno u zdravim palačinkama ili muffinima. 
  • Hidrirajte se Bez dovoljno tekućine tijelo ne može funkcionirati i metabolizam se usporava. Nosite bocu s vodom kamo god išli. Pijenje vode smanjuje i žudnju za slatkim. Možete joj dodati mentu ili voće za okus. 
  • Mislite pozitivno Kad se probudite, podsjetite se da možete ostvariti što želite. Ako posustanete i napravite pogrešan izbor, ne kažnjavajte se nego nastavite i okružite se pozitivnim mislima. 
  • Probajte nešto novo Ponekad je teško usvojiti novu rutinu ako ne uživate ili vam je dosadno. Ako vam je dosadio trening, isprobajte nešto novo - postoji pregršt aktivnosti koje će vas zabaviti. 
  • Nagradite se Odaberite nagradu za svako postignuće - to će vam biti motivacija. Vježbate dva tjedna? Otiđite na masažu. Ne jedete prerađenu hranu mjesec dana? Kupite seksi hlače na koje ste bacili oko. 
  • Vodite dnevnik Ljudi koji vode dnevnik prehrane i aktivnosti lakše skidaju kilograme. Dnevnik pomaže održati fokus na cilju i odličan je za provjeru je li vaš jelovnik u skladu s ciljem, savjetuju djevojke. 
  • Pratite na društvenim mrežama Motivaciju možete dobivati i prateći fitness gurue, poput Tone It Up, na društvenim mrežama. Vidjet ćete da niste sami te se možete povezati s istomišljenicima. 

UKUSNI I ZDRAVI ZALOGAJI

Zdrav brownie

U jednoj posudi pomiješajte dva zgnječena avokada, dvije žlice rastopljenoga kokosova ulja, dva jajeta i pola šalice javorova sirupa, a u drugoj žličicu ekstrakta vanilije, četvrtinu šalice proteina od vanilije, pola šalice zobenog ili bademova brašna, četvrtinu šalice nezaslađenoga kakaa, pola žličice praška za pecivo i četvrtinu žličice soli. Spojite suhe i mokre sastojke, ulijte u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i nadjenite s dvije žlice maslaca od kikirikija. Pecite na 180°C 30-35 minuta, savjetuju Tune It Up.

Pella od škampa

U velikoj tavi ugrijte žličicu maslinova ulja, dvije sjeckane ljutike, dva sjeckana češnja češnjaka, žličicu crvene paprike, pola žličice crvenog papra, prstohvat soli i kratko pirjajte. Dodajte dvije i pol šalice povrtnog temeljca i žlicu paste od rajčice te promiješajte. Kad se ugrije, dodajte šalicu kvinoje. Kad zakuha, kuhajte 10-12 minuta na laganoj vatri. Dodajte pola kilograma očišćenih škampi, trećinu šalice sušenih rajčica i pola šalice odmrznutoga graška. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri oko pet minuta. 

Salata od kvinoje

Za jednu porciju salate, u velikoj zdjeli pomiješajte pola šalice kuhane kvinoje, četvrtinu šalice sjeckanog peršina, žlicu sjeckane mente, četvrtinu šalice sjeckanog mladog luka, pola šalice sjeckanoga krastavca, žlicu pinjola i pola šalice ocijeđenog slanutka. U posudici pomiješajte žlicu grčkog jogurta, dvije žličice maslinova ulja, pola cijeđenog limuna i prstohvat soli. Nadjenite tim preljevom salatu i promiješajte.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • peppito 14.03.2017.

    heej kako je ova dobra, bokić, strukić, bedrica, sisić.. ravan trbuh.. ma sve pet :)

  • 14.03.2017.

    Počnite vježbati zbog zdravlja...a onda ono sve ostalo (izgled) dođe kao nagrada..

  • muskarac 14.03.2017.

    Ova prva ima tijelo bez greske,bomba

Komentiraj...
Vidi sve komentare