To je to što me zanima!

Flaster na usnama zaustavlja hrkanje bez buđenja iz sna...

Namijenjen je ljudima koji boluju od apneje i teškog hrkanja, senzor mjeri svaku promjenu u disanju i odašilje signal u minijaturni uređaj u uho koji ne budi pacijenta
Vidi originalni članak

Senzor koji nalikuje na flaster, novi je način borbe protiv hrkanja, objavili su proizvođači Dymedix. Lijepi se na pacijentovu gornju usnu i mjeri njegovo disanje, a u trenutku podražaja za hrkanje odašilje kratak zvuk u maleni uređaj u uhu.

Senzor mjeri količinu daha koju pacijent izdahne, a pad pritiska znak je da je pacijent privremeno prestao disati. Povezan je s malom kutijicom koja stalno analizira podatke dobivene iz senzora te šalje signal u uho.

- Na taj način sprječava se hrkanje, a da se čovjek ne probudi - objasnio je predstavnik kompanije Jim Moore.

Uređaj je testiran na klinici Mayo i pokazao je obećavajuće rezultate u liječenju apneje, hrkanja i sličnih problema sa spavanjem. Razvijen je prvenstveno za pacijente koji boluju od apneje, a pacijenti se nakon spavanja s njim bude potpuno odmorni, objavili su proizvođači. Hrkanje i apneja sve je češći problem ljudi, a jedan od faktora koji pogoduju nastanku je i pretilost.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare