To je to što me zanima!

Floraart: Sadnice cvijeća od 2 kune, a za 25 mini vrt u posudi

UŽIVANJE U CVIJEĆU Do nedjelje traje Floraart na Zagrebačkom Bundeku. Tamo se od 9 do 21 sat mogu kupiti sadnice, razgledati cvjetne kreacije i dobiti savjeti za uzgoj biljaka
Vidi originalni članak

Požurili smo dok je veliki izbor velikih biljki te kupili zamiju i juku.

Uzeli smo i vodenike te čuvarkuće i sve platili 120 kuna, pohvalio se par umirovljenika koji je prvog dana sajma požurio na Floraart.

Na Međunarodnoj izložbi cvijeća mogu se pogledati cvjetne kreacije posađene u parku, ali i one u izložbenom prostoru, no mnogi dođu po sadnice. Najjeftinije stoje dvije kune: rajčice, paprike, krastavci, tikvice, dinje, lubenice, patlidžani, ali i cvijeće poput kadifa i begonija. Po tri kune su prkosi, vinike, begonije, te salvija i alisa. Četiri kune su puzavci, petunije i pijetlova krijesta. Stajaće pelargonije, koje u okolici Ludbrega zovu muškatlin, na Krku barbarože, a u Dalmaciji Lize stoje pet kuna i ima ih u dvadesetak boja.

Jednako stoje i trajnice za kamenjar saksifrage, esheveria, čuvarkuća, lewisia te razno začinsko bilje, ružmarin, klinčeki, vodenike, vrbene, dalije, nove gvineje... Po pet kuna je i trajnica koju zbog izgleda zovu škampi, a toliko su i lavanda te tamjan koji tjeraju muhe i komarce. Kukce će potjerati i dalmatinski buhač, od kojeg se radio prirodni insekticid. Na jednome mjestu stoji 10, a na drugom 20 kuna.

Sadnica hibiskusa stoji 50 kuna. Ima crvene, bijele ili šarene cvjetove promjera 30 centimetara, a grm naraste oko 1,2 metra visine te širine metar i pol. I peruanski ljiljan stoji 50 kuna, a hortenzije su od 40, ovisno o veličini grma.

Kaktusa ima od pet do 300 kuna

Sukulenti stoje od pet kuna, a kaktusi od sedam. Cijena ovisi i o njihovoj veličini pa tako kaktus zvan biskupska kapa stoji tristotinjak kuna, a star je desetak i više godina. Mogu se kupiti i gotovi mini vrtovi, viseći, stajaći ili u košari, a stoje od 25 kuna.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mily 29.05.2018.

    ...u okolici Ludbrega; muškatlin, na Krku; barbarože, u Dalmaciji; lize, a u Istri; đerani:) Cvijeće je jedan dijelić moje cjelokupne radosti:))

  • GOGA SPLIT 29.05.2018.

    Kad bih imala mjesta po stanu i balkonu ja bi sve to pretvorila u prelijepu botaniku , obozavam cvijece imam ga dosta a ja bi ga jos sadila jer me cvijece ljubi- ide mi od ruke .

  • 29.05.2018.

    Odlične slike. Obožavam cvijeće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare