To je to što me zanima!

Food film festival: Uz slasnu tjesteninu, burgere i gyoze uživajte u super filmovima

U festivalu na otvorenom možete uživati sve do 14. listopada. Osim dobre zabave u hollywoodske blockbustere, zabavljaju vas poznati DJ-evi, a chefovi spremaju jako ukusnu hranu
Vidi originalni članak

Sve do sljedeće subote na Food film festivalu u zagrebačkom trgu dr. Franje Tuđmana uz neke od najboljih hollywoodskih filmova koji se gledaju sa slušalicama na ušima, možete kušati jako finu hranu.

Domaći su nas ugostitelji ovaj puta baš iznenadili. Bez burgera ne može proći niti jedan festival, pa su iz Smash burgera i Bit burgera pripremili za posjetitelje najbolje od najboljeg. Smash burger je velik i ukusan, dimljen i dobro izbalansiran, a Purple blago kiselkast, ali vrlo sočan. Bit burger s gljivama je također vrijedan uživanja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Restoran talijanske kuhinje Al Dente predstavio je po prvi put svoju svježu tjesteninu. Još vruću pasta majstori ubacuje je u veliki kolut Grana Padana koji se topi i tjestenini daje izvrsnu kremoznost. Možete birati između špageta s tartufima i 'običnog', ali malo ljutkastog Cacio e pepe s puno papra. Isplati se.

- Svježa tjestenina kuha se 4,5 minute i ni sekundu više da bi ostala al dente - kažu nam njihovi chefovi.

Gyoze od piletine i patke su svojevrsni hit festivala by Purple Monkey, a sa slatkastim umakom također su ispunile očekivanja jer se okusi jako dobro stapaju. Na kućici Al Papone, koja predstavlja nedavno otvoreni restoran u centru Zagreba, odlučili smo se za toast s tunom. Bogatog punjenja, s povrćem dobrodošla je promjena u klasičnoj ponudi.

U ponudi su još i pohane palačinke s piletinom i špinatom, korejski crispy chicken, pileća krilaca u BBQ umaku ili mazalice, dok se za deserte pobrinuo Amelie. Osim nastupa glazbenika, goste festivala će svakodnevno u popodnevnim i večernjim satima zabavljati popularni domaći DJ-evi.

13. i 14. LISTOPADA Prvi festival rakija i likera u Boćarskom domu: ZGrappa vraća rakiju na velika vrata

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare