To je to što me zanima!

Formula za razne kombinacije: Deset je ključnih ljetnih komada

Susie Wright, bivša stalna suradnica američke robne kuće Nordstrom, koja je sezonama nabavljala ključne kolekcije, ima par nezaobilaznih savjeta za našu ljetnu stilsku svakodnevicu
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Veseli uzorak: 10 točkastih stvari, od haljine do torbice

Bazične komade koje Wright predlaže lako je kombinirati međusobno jer stilski nisu "opterećeni" detaljima, stoga su idealni ne samo za urbane formule, već i za stil na odmoru. Inače, ova 55-godišnjakinja radila je niz godina u američkoj robnoj kući Nordstrom, kao kupac ključnih kolekcija za prodaju te modna savjetnica.

Bijela košulja-haljina paše uz svake cipele koje već imate u ormaru, od tenisica i sandala do štikli, ističe Susie Wright za Who What Wear.

POGLEDAJTE VIDEO: Second hand

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Traper košulja može se kombinirati na više načina, primjerice otkopčana s majicom, zatvorena u kombinaciji s remenom ili zavezanih rubova, u ljetnom štihu.

Bijele traperice hit su ljeta, a možete ih nositi sa svim bluzama i ljetnim majicama. Udobnog su kroja i nešto kraće, kako bi se sandale ili štikle propisno istaknule.

RAZLIKA JE VELIKA Trikovi kako odjećom prikriti višak kila i dobiti vitkiji izgled

Majica s natpisima ili zanimljivim grafizmima još je jedan IT komad u ovosezonskoj garderobi za sve generacije. Može biti tamna, bijela ili pastelnog tona, s natpisom koji nosi ključnu poruku, omiljeno ime, motiv benda ili podsjetnik na plažu s palmama.

Natikače bez potpetice su već par sezona u fokusu modnih trendova te su se zadržale kao urbani, ali i stilski dodatak za odmor. Naime, nose se i po gradu, a u ponudi dućani imaju niz odličnih varijanti, od jednostavnih sportivo do ukrašenih i višebojnih.

ODABIR PRAVOG MODELA Od tangi i brazilki do bokserica: Što najbolje laska svakoj guzi?

Nema ljeta bez maksi haljine, udobne po moru, praktične u danima kad jurimo po gradu i obavljamo razne zadatke. Može se nadograditi blejzerom, košuljom ili traper jaknom. A kad zahladi, pasat će i uz čizme.

Tu je i mala torbica s dugačkim remenom koju možemo nositi i dijagonalno. U nju stane tek malo ključnih sitnica, što je sasvim dovoljno u danima visokih temperatura.

MODNA LEGENDA Vivienne Westwood pokazala je svoj dom: Naizgled vrlo običan interijer krasi kreativni kaos

Traper jakna može se nositi ne samo ljeti, već je to izuzetan komad u garderobi tijekom cijele godine, napominje Wright.

Dobre sunčane naočale štite ne samo od pogleda, već i zdravlje očiju. Naime, veliki okviri podsjećaju nas na dame s pedesetih, a idealne su one jednostavne u nekoj tamnoj nijansi.

EKO POSLOVANJE Pandora uskoro prelazi na 100 posto reciklirano zlato i srebro

Šešir je još jedan modni dodatak koji ljeti nosimo da bi nas zaštitio. Praktičan je neki lagani model od prirodnih materijala ispod kojeg se glava neće "kuhati", a pritom će stilu dati klasičnu, elegantnu notu.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Veseli uzorak: 10 točkastih stvari, od haljine do torbice

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 07.06.2020.

    Najviše volim ležerne kombinacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare