To je to što me zanima!

Fotke tjedna: 'Pernata mafija' u Zagrebu, čudo u Đurđevcu, gusarska moda, zeko i cvijeće...

I ovog vikenda smo izdvojili 7 fotografija koje će vam malo dočarati koliko je ovaj svijet šareno i zanimljivo mjesto za život. Stoga, opustite se nakratko, zaboravite brige i uživajte
Vidi originalni članak

Gusarska moda je opet hit

Falmouth, Engleska

Kostimi i ostala dizajnerska odjeća inspirirana gusarima bit će izložena u Nacionalnom pomorskom muzeju Cornwall. Zlatno doba piratstva koje obuhvaća 1600. i 1700. godine moglo bi najviše interesirati posjetitelje.

Kramina mama kuma broda

Šibenik

Dr. Danica Kramarić, ravnateljica Uprave za primarnu zdravstvenu zaštitu i majka hrvatskog nogometaša Andreja Kramarića, kuma je brodu za medicinsku intervenciju na moru i otocima. Krstila ga je tradicionalnim razbijanjem boce šampanjca o krmu broda. No nije išlo sve glatko.

Brže, Zeko, da ne uvene cvijeće

Dresden, Njemačka

Stiglo je proljeće, a samim time u tijeku su pripreme za proljetni vrt. Prvo će se posaditi proljetnice, a onda ostalo. Tako je i jučer najavljen sajam cvijeća na kojemu će sudjelovati više od 270 izlagača.

ODMOR IZ SNOVA Evo kakvo proljetno putovanje je idealno za vaš znak Zodijaka: Lav će u inozemstvo, a Bik u spa

Stisni gas i ne gledaj dolje

Bogra, Bangladeš

Hrabri motociklisti u japankama i bez kacige jure čak 80 kilometara na sat u ‘Zidu smrti’. Voze po vertikalnom drvenom zidu, na visini od sedam metara. Neki i padnu, no ne odustaju od lude vožnje kojom zabavljaju publiku.

Patagotitan stiže u Europu!

London, Engleska

Jedno od najmasivnijih stvorenja koja su ikad hodala Zemljom bit će izloženo u londonskome muzeju. Točnije njegov odljev. Riječ je o Patagotitanu mayorumu, dinosauru dugačkom 37 metara i teškom 57 tona.

PERNATA MAFIJA Vrane uhvaćene u krađi

Zagreb

Pronašli smo gnijezdo sagrađeno od pločica iz 1970-ih, napisao je voditelj Botaničkog vrta Zagreb, dr. sc. Vanja Stamenković. Vrane svake godine pokradu stotine označenih pločica, a ovoga puta u krađi ih je ulovila vrtlarica.

FOTKE TJEDNA I PRIČE UZ NJIH Ispružite se na kauču i nakratko zaboravite sve brige - uživajte u prizorima iz cijelog svijeta

Timaritelj otišao na gablec, vratio se i u boksu našao bebu devu

Đurđevac

Majka Đurđica ne odvaja se od mladunčeta, dok tata Romeo sve promatra iz prikrajka. Beba deva još nema ime, a odabrat će ga čitatelji

Imamo devu! Imamo devu!, uzbuđeno je proteklog petka oko podneva uzvikivao Matija, timaritelj u Zoološkom vrtu "Hrvatska Sahara" u Đurđevcu. U samo pola sata, koliko mu je trebalo da obavi gablec, deva Đurđica otelila je slatko mladunče.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare