To je to što me zanima!

Fritaja od pršuta, palente i sira

Uz puno sira i ukusnog pršuta, ovaj će se obrok sredinom tjedna svidjeti cijeloj obitelji. Sve se priprema u jednoj posudi, a također je fritaja savršena i kao mali obrok od ostataka
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, tanko narezan
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 375 ml mlijeka
  • 55 g palente
  • 6 jaja
  • 150 g ribanog cheddara
  • 250 g cherry rajčica, prepolovljenih
  • 2 tikvice, narezati na tanke trakice
  • 8 tankih ploški pršuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220ºC. U dubokoj tavi za pečenje zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuhajte 3-4 minute dok ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte 1-2 minute dok ne zamiriše, a zatim dodajte mlijeko i 250 ml vode. 

2. Pustite da prokuha, a zatim uz neprestano miješanje polako dodajte palentu. Smanjite vatru na nisku i kuhajte, povremeno miješajući, 8-10 minuta dok palenta nije gotovo kuhana.

3. Pomiješajte jaja i sir u zdjeli. Začinite, a zatim promiješajte kroz smjesu palente. Dodajte tri četvrtine rajčice i tikvice u tavu, a ostatak ostavite za posluživanje. 

4. Promiješajte, a zatim prebacite u pećnicu i pecite 20 minuta ili dok ne pozlati.

5. Izvadite iz pećnice i malo ohladite. Na fritaju stavite pršut i ostatak cherry rajčica i tikvicama i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 10.11.2021.

    Sve volim,vjerujem da je fino .

Komentiraj...
Vidi sve komentare