
Uz puno sira i ukusnog pršuta, ovaj će se obrok sredinom tjedna svidjeti cijeloj obitelji. Sve se priprema u jednoj posudi, a također je fritaja savršena i kao mali obrok od ostataka
Lifestyle
Komentari 2Uz puno sira i ukusnog pršuta, ovaj će se obrok sredinom tjedna svidjeti cijeloj obitelji. Sve se priprema u jednoj posudi, a također je fritaja savršena i kao mali obrok od ostataka
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
1. Zagrijte pećnicu na 220ºC. U dubokoj tavi za pečenje zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuhajte 3-4 minute dok ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte 1-2 minute dok ne zamiriše, a zatim dodajte mlijeko i 250 ml vode.
2. Pustite da prokuha, a zatim uz neprestano miješanje polako dodajte palentu. Smanjite vatru na nisku i kuhajte, povremeno miješajući, 8-10 minuta dok palenta nije gotovo kuhana.
3. Pomiješajte jaja i sir u zdjeli. Začinite, a zatim promiješajte kroz smjesu palente. Dodajte tri četvrtine rajčice i tikvice u tavu, a ostatak ostavite za posluživanje.
4. Promiješajte, a zatim prebacite u pećnicu i pecite 20 minuta ili dok ne pozlati.
5. Izvadite iz pećnice i malo ohladite. Na fritaju stavite pršut i ostatak cherry rajčica i tikvicama i poslužite.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+