To je to što me zanima!

Fuge ne čistite s izbjeljivačem, postoji još učinkovitije sredstvo

Korištenje izbjeljivača za čišćenje obojenih fuga može izazvati izbljeđivanje boje, čineći je neujednačenom, a može čak i ukloniti pokrov, ako se izbjeljivačem ne rukuje pravilno
Vidi originalni članak

S vremenom, zbog vlage i drugih čimbenika, fuge u kupaonici mogu promijeniti boju, što može biti vrlo teško očistiti. Postoji i rizik od pojave plijesni. Iako mnogi preporučuju izbjeljivač za čišćenje fuga, soda bikarbona je bolje rješenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Korisnik Reddita je rekao da što više koristite izbjeljivač na pločicama i fugama, to će vam on općenito više trebati, a s njime se slažu i stručnjaci sa Sirgrout.com. Dodali su i da korištenje izbjeljivača za čišćenje obojenih fuga može izazvati izbljeđivanje boje, čineći je neujednačenom, a može čak i ukloniti pokrov, ako se izbjeljivačem ne rukuje pravilno. No izbjeljivač može i oslabiti fugu, uzrokujući njeno pucanje.

OTOPITE GA Trik kako se jednostavno riješiti dosadnog kamenca u kućanstvu

Međutim, soda bikarbona je odlično sredstvo protiv prljavih fuga i plijesni. Sve što trebate napraviti je nanijeti gustu pastu od sode bikarbone i vode na fuge, ili područja koja imaju plijesan, i ostaviti dva do tri sata. Nakon toga samo dobro isperite i provjetrite prostoriju, piše Express.

ČIST DOM BEZ MUKE Samo za lijene ljude: Ovih 18 savjeta će vam olakšati čišćenje

POGLEDAJTE VIDEO: DOM IZ BAJKE SA SLAVICOM DE JONG

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 24.08.2022.

    Štemerica?

  • fina gospođa 24.08.2022.

    Soda bikarbone je za svašta nešto korisna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare