To je to što me zanima!

Galerija Link: Od antikviteta do čistog suvremenog dizajna

Galerija Link u Zagrebu postoji već 20 godina, a danas je vlasnici Anji Velnić cilj u novom prostoru okupiti što više kvalitetnih predmeta proizvedenih u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Anja Velnić, diplomirana inženjerka elektrotehnike, strastvena sakupljačica morskih ježinaca i velika ljubiteljica umjetnosti, vlasnica je Galerije Link u zagrebačkoj Radićevoj ulici. Prije dvadesetak godina, kad je otvorena, u njoj su se nalazili uglavnom antikviteti. Kako se mijenja potražnja, tako se mijenja i ponuda, pa se prije dva mjeseca Galerija Link preselila samo nekoliko koraka dalje, u veći i ljepši prostor, u kojemu su sad uporabni predmeti hrvatskih dizajnera. 

- Dugo sam vremena pratila novosti na hrvatskom tržištu, naše kreativne i talentirane dizajnere, te tako sam poželjela njihove radove prezentirati u Linku - govori nam Anja kojoj je cilj okupiti što više što boljih i kvalitetnijih predmeta proizvedenih u Hrvatskoj.

- Moji su se afiniteti posložili s potražnjom, a čini mi se da se i svijest ljudi promijenila, da šire svoje vidike i traže ipak nešto malo drugačije, ne klasičan suvenir, nego kvalitetan, reprezentativan poklon i uporabni predmet s pričom poput Gloopy jastučića u obliku životinjica (zečeva, šišmiša, sova) punjenih lavandom s hrvatskih otoka - objašnjava nam vlasnica koja u poslu neopisivo uživa jer, kako kaže, surađuje s brojnim dragim ljudima s kojima kroz posao ima krasna druženja. 

- Zadovoljstvo mi pruža i komunikacija s posjetiteljima i kupcima. Reakcije su jako dobre, a očekivanja se malo po malo ostvaruju. Mi u Linku zapravo obavljamo dio posla turističkih vodiča jer svakome tko uđe u Galeriju ispričamo priču o maslinovu drvetu, bračkom kamenu ili Gričkoj vještici. Strancima nije važno ime brenda ili dizajnera, oni gledaju kvalitetu, estetiku i praktičnost proizvoda, a domaći ljudi, osim toga, sve češće raspoznaju dizajnera i brend - govori nam Anja.

U ovoj suvremeno uređenoj galeriji s mnoštvom autentičnih starih detalja predstavljeni su brandovi poput Walligamija - jednostavne složive posude za biljke, Data by Despot - originalnih rokovnika i ludih stvari od filca, Mist Art - predmeti od maslinova drveta, Manufakturista i njihov Pinch of Salt, zatim torbe Vesna, bags by Kristina, Baggiz, A+, Veronike Gamulin, Tashke i drugih unikatnih proizvoda. U Linku ćete također naći i brojna imena hrvatskih dizajnera i umjetnika poput Marine Badurine, Orjenke Mirjan, Lidije Boševski i Melite Lozić, koje izrađuju prekrasne predmete od keramike, kao i još mnogo drugih imena hrvatske dizajnerske scene.

Galerija Link, Radićeva 27

Radno vrijeme: pon – pet  10.00 - 19.00, sub 10.00 – 20.00

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata!

Idi na 24sata

Komentari 15

  • svejedobro 24.11.2014.

    Pozitiva, ko voli nek izvoli...

  • otilliaOS33 22.11.2014.

    obrazovana, inteligentna žena, ima svoj cilj, koliko čitam uspješno se prilagođava tržištu..... sve pozitivno o ovome članku.

  • funky_boy 22.11.2014.

    ..kud već nema nikakvih dobrih članaka na portalu vikendom uskratite mi i moj omiljeni prvojutarnji"sex" komentar sa člankom na koji baš nemam nikakvu inspiraciju....;-((..

Komentiraj...
Vidi sve komentare