To je to što me zanima!

Gay pingvini podigli mladunca, sada će 'usvojiti' još jedno jaje

S obzirom da se par iz druge nastambe ne može brinuti o dva jajeta, zaposlenici zoološkog vrta će jedno dati Sphenu i Magicu jer su se pokazali dobrim roditeljima
Vidi originalni članak

Par istospolnih pingvina Sphen i Magic iz zoološkog vrta u Sydneyu su prije godinu dana 'usvojili' jaje. S obzirom da su, prema riječima upravitelja, odlično odgojili malenog Spengica koji se tada izglegao, dobili su priliku proširiti obitelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Par pingvina iz druge nastambe ne može se dobro brinuti o dva jajeta pa su zaposlenici odlučili jedno od njih prebaciti kod Sphena i Magica.

- Primijetili smo da se bore s izlijeganjem jajeta pa ćemo ga dati Sphenu i Magicu. Oni imaju najbolje gnijezdo u koloniji - govori Tish Hannan iz zoološkog vrta.

ČUVAJU GA U MALOJ GRUPI U divljini nema šanse: Jedini je albino pingvin u zatočeništvu

Odnos Sphena i Magica zapeo za oko zaposlenicima kada su uočili da su životinje postale nerazdvojne - stalno su zajedno plivali i kupali se. Postali su poznati svijetu nakon što su se pojavili u Netflixovom showu 'Attipical'.

Inače, Sphen i Magic nisu jedini istospolni pingvini koji podižu mladunce. Takav slučaj već je zabilježen u Berlinu i New Yorku.

Znanstvenici još nisu sigurni zašto su neke životinje homoseksualne. Ipak, neki smatraju da je to posljedica izloženosti testosteronu u maternici.

'IMA KREATIVNU SLOBODU' Optužili majku da od sina pravi homoseksualca jer voli haljine

- Homoseksualno ponašanje primijećeno je kod mnogih životinja među kojima su čimpanze, delfini i kitovi ubojice. Neke studije pokazuju da je homoseksualnost uobičajena jer se može naći kod čak 95 posto svih životinjskih vrsta - govori dr. Volker Sommer, antropolog i autor knjige 'Homoseksualno ponašanje kod životinja'.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Mateo32 08.11.2019.

    Imaginacija LGBT zajednica prelazi u iracionalnost ...... Znači ostaviti ih da zamišljaju a jednom će shvatiti da je realnost da su u manjini a budu li insistirati i namećati većini svoja pravila onda prelaze u anarhiste znači ne poštuju demokratska pravila. Žao mi ih je ... ali priroda je takva da smo svi različiti i svatko ima pravo glasa ...

  • Zagrebacki Plavi 08.11.2019.

    I tako, obrisan mi je sasvim realan i posten komentar

  • IO 07.11.2019.

    Nema toga kod zivotinja. To su obicne izmisljotine. Kod zivotinja nikada ne. dolazi do penetracije. Naskakivanje zivotinja na druge zivotinje je iskazivanje dominacije, a ne homoseksualizam. Dzaba se trudite dokazati nedokazivo... Ne samo da ste needucirani nego ste i jadni sa tim pokusajima objasnjenja ljudske devijacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare