To je to što me zanima!

Geliranje noktiju: Koliko ih ovaj tretman oštećuje i uništava?

Geliranje noktiju ne samo da zahtijeva brušenje ploče nokta, već se oni suše pod UV lampama, radi čega stručnjaci sve ćešće upozoravaju na štetne posljedice ovog beauty hita
Vidi originalni članak

- Predlažem da prije izlaganja geliranju noktiju i sušenja pod UV lampama, ruke i stopala zaštitite kremom za sunce ili barem koristite posebne čarape koje idu preko stopala i ruku te ostavljaju nokte otvorenima. Ipak, istraživanja pokazuju da, čak i ako idete na geliranje svaki tjedan, šanse za tumor kože su vam iste kao i prije – izjavila je dermatologinja Dana Stern za Marie Claire. 

Studija iz Medicinske škole u Miamiju koristila je ultrazvuk kako bi otkrila koliko je značajno oštećenje geliranih noktiju ne samo tijekom nošenja, već i nakon skidanja jer nokat se stanjuje i postaje fragilan te mu treba dosta vremena da se oporavi.

- Problem nastaje i kad se gel nepravilno odstranjuje. Prema mom iskustvu, kod pacijentica sam primijetila da najviše štete nastaje upravo kod mijenjanja gelova i skidanja istoga. Znate da i sam aceton isušuje nokte i kutikulu, a ovo je mnogo jači tretman. Namakanje u acetonu i skidanje gela na koži prsta i noktima ostavlja puno veće i dugotrajnije oštećenje – veli dermatologinja.

Predlaže da pitamo prije samog tretmana, kako će nakon nekog vremena odstraniti gel te odustanemo ako će ga skidati uz pomoć agresivnih sastojaka i tretmana.

- U salonu morate biti vlastiti advokat, jer se nitko tamo vjerojatno ne brine o vašim noktima i zdravlju. Ako vam nešto zasmeta ili imate pitanje, imate pravo znati sve što se dešava s vašim noktima i zdravljem – ističe Dana.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare