To je to što me zanima!

Gen "vukodlak" mogao bi biti lijek u borbi protiv ćelavosti

Dlakavost po cijelom tijelu, uključujući i kapke, odgovornost je tzv. "vukodlak" gena, no on bi mogao potaknuti i rast kose na glave te novi dio budućeg lijeka, otkrili su
Vidi originalni članak

Znanstvenici sa sveučilišta Southern California otkrili su "vukodlak" gen koji uzrokuje rast kose po cijelom tijelu. Upravo taj gen mogao bi dovesti do lijeka za ćelavost, piše Daily Mail.

Sindrom "vukodlaka" genetska je greška i vrlo rijetko stanje u kojem gusta dlaka pokriva lice i gornji dio tijela. Taj gen mogao bi se koristiti u lijekovima kako bi se aktivirale slične mutacije gena i kod ćelavih ljudi potaknuo rast kose.

Ipak, lijek za ćelavost još uvijek je godinama daleko, ističu stručnjaci jer još uvijek ne znaju kako potaknuti rast kose, a da se ona ne razvije po cijelom tijelu.

Sindrom "vukodlaka" vrlo je rijetka pojava, sa samo 50 slučajeva u posljednjih 300 godina. Muškarci s tom bolešću imaju dlake po cijelom licu, uključujući kapke. Kod žena kosa pokriva veći dio lica.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Plavusa131 06.06.2011.

    Meni ovaj kokan na slici dobar bas ovakav.Ne bi bio frajer da ima kosu!Mljac!

  • deshru 06.06.2011.

    toooooooo! lijek protiv ćelavosti! napokon nešto bitno! ćelavost i erekcija! jedine dvije stvari koje su važne u životu! jebeš epidemije, rak, sidu, viruse i ostala sranja! samo da mogu minival napraviti!

  • giustizia 06.06.2011.

    Silvio prvi kupuje taj "lijek"! Vina Diesela boli ona stvar. On je frajer i celav!

Komentiraj...
Vidi sve komentare