To je to što me zanima!

Generacija 'pregorjelih' zbog posla zanemaruje sve drugo

Financijska kriza i strah od otkaza rezultirali su produljenjem radnog dana, a to više pogađa žene jer su sklonije zanemarivanju vlastitih potreba
Vidi originalni članak

Ljudi koji rade više od osam sati na dan šesterostruko su skloniji obolijevanju od sindroma premorenosti, a to vodi poteškoćama u koncentraciji, problemima sa snom, nedostatkom apetita i depresiji, tvrdi dr. Joan Norysendko. Svoja zapažanja o utjecaju rada na psihu čovjeka iznijela je u svojoj knjizi "Zašto izgaramo od posla i kako se oporaviti".

Desetina žena radi više od 45 sati na tjedan, a uzrok tome je financijska kriza i strah od otkaza. Dr. Borysenko smatra kako su žene time više pogođene jer su sklonije udovoljavanju drugima i zanemarivanju vlastitih potreba nego muškarci.

- Pregorjeli smo ako se svakodnevno trudimo dati najbolje od sebe, žrtvujući zbog posla privatni život. Preostaje nam vrlo malo nade da će se stanje popraviti - kaže dr. Borysenko.

Nedavna britanska studija otkrila je kako trećina žena redovito pije antidepresive, a više od 18 posto njih to ne želi otkriti članovima svoje obitelji kako ih ne bi zabrinjavali.

- Važno je naglasiti da iako su simptomi depresije i sindroma pregorenosti slični, njega neće izliječiti antidepresivi, već isključivo uvođenje promjena u život.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • hrvojesplit 16.07.2011.

    Placaju me za osam sati dnevno, a ja efektivno radim sat i pol... Nemojte nikome reci.

  • Plavusa131 15.07.2011.

    Evo i ja upravo pijuckam kavicu i citam novine pa odoh odraditi mojih 12 sati na poslu,a nakon toga me ceka jos najmanje 3-4 sata kuci.Nadam se samo da ce danas vise njih misliti na more i zabavu a manje na bolestine.(mos mislit)

  • NinaBonita007 14.07.2011.

    S time da je vani svaki prekovremeni lijepo plaćen a kod nas je "pod normalno" da se ostaje po tri sara duže svaki dan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare