To je to što me zanima!

Gin, đumbir, cimet...5 recepata koktel majstora Marina Nekića

Ljubiteljima džina posebno će se svidjeti koktel Džnika koji je obogaćen svježim limunom i začinjen ružičastim paprom.  Black honey probudit će sva osjetila odličnom kombinacijom viskija i meda
Vidi originalni članak

Pored šampanjca i standardnih pića za zdravicu u novogodišnjoj noći, u 2021. godinu možete zakoračiti sa odličnim koktelima. Koktel majstor Marin Nekić s nama je podijelio pet recepata za koktele koji su idealni za doček Nove godine s najbližima u kućnom izdanju. Ljubiteljima džina posebno će se svidjeti koktel Džnika koji je obogaćen svježim limunom i začinjen ružičastim paprom. Za one koji više vole tamnija pića, koktel Black honey probudit će sva osjetila odličnom kombinacijom viskija, sirupa od limuna i meda, crvenog tabasca te cimeta. 

POGLEDAJTE VIDEO: Povijest koktela

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Spiced cranberry

Sastojci: 30 ml Tanqueray London Dry - Gin, 1 ml sirupa od limuna i meda, 30 ml soka od brusnice, 2 kapi zelenog tabasca, 80 ml jamnice. 

Postupak: U čašu na stalku uliti sastojke redom i lagano promiješati sa žlicom. Dekorirati dehidriranim limunom.  Sa strane poslužiti ušećerene limuncine. 

Recept za limuncine: Koristiti neprskane limune. Limunovu koru izrezati na dugačke trakice, staviti u hladnu vodu i kad proključaju, kuhati 5minuta. Prokuhavati ih na isti način 3 puta. Nakon toga korice ocijediti i izvagati. Na 50 dkg korica dodati 50 dkg šećera, 4dcl vode i 2dcl vina i razrezanu mahunu vanilije te pustiti da sirup vrije 5 minuta. Prokuhane korice dodati u sirup i kuhati još 15 min te ih ostaviti da se hlade u sirupu. Prokuhane korice procijediti i staviti na papir za pečenje i obilno ih posuti kristalnim šećerom te pustiti da se dobro posuše.

Black honey

Sastojci: 4ml Johnnie Walker Black Label, 20 ml sirupa od meda i limuna, 2 kapi crvenog tabasca, 1dl Ginger ale (pjenušavi napitak od đumbira), naribani štapić cimeta, list lovora za dekoraciju. 

Postupak: Piće pripremiti u visoku čašu preko leda. Lagano promiješati žlicom. 

Recept za sirup od meda i limuna: 3 nešpricana limuna narezati na tanke kolutove, složiti u veću teglu i preliti medom. Čuvati u hladnjaku. 

Spicy Sbagliato

Sastojci: 20 ml Tanqueray London Dry, 20 ml Campari, 20 ml svježeg soka od naranče, 80 ml Inka gazirano bezalkoholno piće.

Postupak: U čašu na stalku uliti sastojke preko leda, lagano promiješati žlicom. Iznad pića naribati štapić cimeta i istisnuti koricu naranče. Dekorirati koricom naranče i zvjezdastim anisom. 

Džinka

Sastojci: 40 ml Tanqueray London Dry , 1 dl gaziranog pića Inka, 10 ml svježeg soka od limuna, prstohvat ružičastog papra, kolut dehidriranog limuna za dekoraciju. 

Postupak: U čašu na stalku preko leda ubaciti ružičasti papar. Dodati sastojke redom navedenom u receptu, promiješati žlicom i dekorirati dehidriranom kolutom limuna. Prilikom konzumacije ružičasti papar se gricka. 

NOVOGODIŠNJE DELICIJE Za Staru godinu donosimo pet finih recepata od svinjetine

Ros solis g&t

Sastojci: 40 ml gin Tanqueray No 10, 1 dl tonika, 20 ml  Mono sirupa od ruže, 10 ml svježeg soka od limuna, 3-4 dehidrirana pupoljka ruže, kolut dehidriranog limuna.

Postupak: U čašu na stalku uliti sastojke preko leda, promiješati žlicom. Dekorirati pupoljcima ruže i dehidriranim limunom. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare