To je to što me zanima!

Gledate u računalo dok jedete? To može rezultirati debljanjem

NEZDRAVO I LOŠE Osim zbog zdravlja i očuvanja vitkosti, mudro je izbjegavati piljenje u računalo tijekom jela i zbog osjećaja zadovoljstva, savjetuju psiholozi
Vidi originalni članak

Ako jedete pred računalom, veća je vjerojatnost da ćete ostati gladni i poslije još jesti, pokazalo je američko istraživanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pozornost i memorija utječu na apetit ljudi, što su proučavali znanstvenici sa Sveučilišta u Bristolu. Jednoj skupini ispitanika rekli su da igraju solitaire dok jedu devet različitih jela. Drugoj skupini poslužili su istu hranu, ali bez ometanja. Skupina koja nije igrala igricu bila je sitija, pokazao je eksperiment.

Tim koji je bio uz računalo poslije je pojeo dvostruko više keksa od onih kojima igrica nije ometala pozornost i koji su u miru uživali u okusima. Ometanje tijekom jela vodi do kasnijeg prejedanja, što uzrokuje pretilost, zaključili su znanstvenici s bristolskog sveučilišta.

EKSPERIMENT Novi način liječenja ovisnosti: Čipovi i elektrode u mozgu...

Osim zbog zdravlja i očuvanja vitkosti, mudro je izbjegavati piljenje u računalo tijekom jela i zbog osjećaja zadovoljstva, savjetuju psiholozi. U suprotnom ćete previdjeti taj hedonistički užitak i zbog ometanja više jesti pa se u konačnici udebljati.

Gledanje TV-a tijekom jela također je štetno zato što ljudi imaju osjećaj da su pojeli manje nego što jesu, pokazala su prethodna istraživanja. Najbolje je jesti u kuhinji, pri čemu pripazite da stol nije prenizak, savjetuju stručnjaci. Inače ćete težinom pritiskati želudac, što izaziva teže probavljanje hrane.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare