To je to što me zanima!

Godišnje potroši 35 tisuća kuna na golubove koji imaju svoju sobu, kolica pa čak i garderobu

Meggy Johnson (23) iz Loutha u engleskom Lincolnshireu spašava golubove. Nakon što ih spasi i izliječi, oni postaju njezini kućni ljubimci i žive luksuznim životom
Vidi originalni članak

Svake godine Meggy potroši nekoliko desetaka tisuća kuna kako bi spasila golubove. Oni imaju svoje spavaće sobe, garderobu i kolica za šetnje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Žive luksuznim životom. Imaju i svoju garderobu s oko 17 odijela, a svako košta između 25 i 30 funti (od 200 do 250 kn). Doista izgledaju super, ali odjeća je također i vrlo praktična jer zadržava izmet i tako pomaže održavati kuću čistom. Izvodim ih i u šetnju u malim golubljim kolicima što im je lijepo da dobiju prirodnu sunčevu svjetlost. Na njih mjesečno potrošim između 300 i 400 funti (2500 - 3500 kn), ali da pregledam svoj račun vjerojatno bi se šokirala jer bi to moglo biti i više - ispričala je.

Također, slavi i njihove rođendane i obilježava dan kada ih je spasila. Kupuje im darove kao i svakom drugom članu obitelji. Svoju ljubav prema golubovima je otkrila 2016. godine kada ju je njezin uginuli pas Pippa tijekom šetnje odveo do gnijezda u živici.

OBRATITE PAŽNJU Što znači kada mačka spava na vama? Ponekad to i nije dobro

Unutra su bili mrtvi i živi golub, pa je Meggy živog ponijela doma. Nakon što je stupila u kontakt s centrima za spašavanje divljih životinja radi savjeta, uspjela je spasiti ptičicu i od tada je strastvena spasiteljica golubova.

Dok divlji golubovi imaju životni vijek otprilike dvije godine, kao kućni ljubimci mogu živjeti 15 godina, pa se Meggy nada i da će svoje golubove vidjeti u 'tinejdžerskim danima'. 

Dodaje kako je većina ljudi iznenađena kad vide koliko su prijateljski raspoloženi i pametni. Nada se da će promijeniti negativne stavove koje ljudi imaju prema golubovima, te da će svi shvatiti kako su to pametne i slatke životinje, piše Metro.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare