To je to što me zanima!

Kupovina s malom djecom ne mora biti traumatično iskustvo

Mnogi roditelji dobro znaju koliko iscrpljujuće i naporno može biti kupovanje ako ste u pratnji male djece, a nerijetko će sve završiti nervozom i suzama
Vidi originalni članak

Odlazak u trgovinu s malom djecom znači da ćete ih voziti u kolicima, slušati njihove prohtjeve i želje, a nerijetko i trpjeti histerične ispade ukoliko ne dobiju igračku koja im treba najviše na svijetu i baš su je ugledali.

POGLEDAJTE VIDEO:  Bebe se smiju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S druge strane, upravo kupovina može postati prostor za smisleno druženje i kvalitetno provedeno vrijeme s najmlađima, piše iMom, savjetujući kako stresnu kupovinu pretvoriti u lijepo iskustvo.

1. Ponesite grickalice

Kada kupujete s malim djetetom, grickalice su vaš najbolji prijatelj. Zaokupljaju male ruke, odvraćaju pažnju od šarenih poslastica koje vide na policama i odluče da moraju imati, a gladne drže na odstojanju. Vrijeme za kupovinu nije vrijeme za brigu o tome da ćete svom djetetu uništiti sljedeći obrok. Prigrlite grickalice i opustite se.

'OPUSTITE SE MALO' Učiteljica savjetovala kako motivirati dijete da navečer ode na spavanje - bez vike i galame

2. Dajte djeci foto popis namirnica

- Ovu sam ideju dobila od prijateljice koja je to radila sa svojim mužem jer se stalno vraćao kući s pogrešnim namirnicama. Jednog je dana u šali zalijepila kupone na papir s uputom: "Spoji artikle u košarici s fotografijama na kuponima." Još se smijem razmišljajući o njegovom lovu na namirnice i sretna sam jer sam ideju ukrala za svoju djecu - piše Abby Watts.

Pričvrstite fotografije artikala na papir i pustite djecu da označe bojicom kada pronađu predmete na fotografiji. Budite spremni dati savjete: "Da vidimo možemo li zajedno pronaći mlijeko s crvenim čepom." Skrivena prednost je ta što nećete izaći iz trgovine i shvatiti da ste nešto zaboravili.

3. Odustanite dok ste u prednosti

Ovo je lekcija koju je previše nas naučilo na teži način. Bliži se vrijeme spavanja i znate da biste trebali krenuti kući, ali onda pomislite: Sve ide glatko. Zaustavimo se još jedanput. Dakle, samo brzo svratite u trgovinu cipela da isprobate tenisice koje ste željeli. Sljedeća stvar je da nosite klinca ispod ruke, a on jadikuje nad svjetlećim cipelama za koje prije 20 minuta nije ni znao da postoje.

RODITELJSKE MUKE Očevi su izloženi manjem stresu u razdoblju dok se bave djecom

Kada kupujete s malim djetetom, morate znati kada je dosta i prihvatiti njegove granice. Ne želite ga tjerati toliko daleko da zabavan izlet zasjeni nezgodan svršetak.

4. Izbjegavajte opasna područja

Znate koja su mjesta zbog kojih se vaša djeca nerviraju - prolaz sa sokovima, slatkiši i kolačići. Vrijedi pričekati kupovinu bez djece ako želite kupiti takve artikle i u potpunosti izbjeći dramu.  

Ali nasumična mjesta na kojima trgovine strateški drže pakete autića veličine kutija šibica ili simpatične štipaljke za čips u obliku životinja? Tu vam nitko ne može pomoći. Samo hodajte jako brzo.

NEKA SAMA IZABERU KNJIGU Zgodni trikovi kako potaknuti djecu da zavole čitanje knjiga

5. Budite kreativni s prostorom u košarici

Kupovina namirnica za cijeli tjedan s malim djetetom u kolica nije lak podvig. Malene noge mogu se lako prikliještiti kutijom mlijeka, ili pak dođete do reda za blagajnu i otkrijete da su kruh, banane ili čips spljošteni i slomljeni. Izbjegnite frustraciju razmišljanjem izvan okvira (ili kolica). Objesite predmete poput paketa boca vode preko ruba.

Ponesite vrećice koje se mogu reciklirati i zakvačite ih za ručku kolica, a potom zamolite dijete da vam pomogne tako što će ubacivati kupljene predmete u te vrećice.

Zašto se uopće truditi kupovati s malim djetetom ako je to teško?

Dok dijete sjedi u tom sjedalu sa svojim bucmastim bedrima stisnutim kroz rupe za noge, ono može razgovarati sa vama, baviti se dječjim brbljanjem i slušati vas kako pričate o večeri koju planirate.

To je prilika da uspostavite kontakt očima i nasmiješite se ili plješćete jedno drugom kada pronađete još jednu stavku na popisu. Imat ćete prilike pohvaliti dobro ponašanje poput strpljenja i pristojnog traženja stvari umjesto kukanja. A kako vaše dijete raste, uvidjet ćete da su ovakvi obični izlasci oni koji ostavljaju trajna sjećanja.

VAŽNO JE PRATITI MALIŠANA Trikovi kako dijete odviknuti od pelena - provjereno pomaže

Idi na 24sata

Komentari 1

  • liliZG2.0 17.12.2023.

    jedno od rješenja je , ne voditi malu djecu u kupnju

Komentiraj...
Vidi sve komentare