To je to što me zanima!

Gubitak nerođenog djeteta izaziva dugoročnu depresiju

Žene koje izgube nerođeno dijete tijekom iduće trudnoće zbog straha od novog gubitka sklone su depresiji ili anksioznosti, a to može trajati i do tri godine
Vidi originalni članak

Psihološki utjecaj gubitka nerođenog djeteta može trajati nekoliko godina, otkrila je britanska i američka studija na 13.000 žena objavljena u časopisu British Journal of Psychiatry. Tijekom iduće trudnoće zbog straha da bi opet mogle izgubiti dijete većina žena pati od depresija ili anksioznosti. Zato je važna uloga primalje u tim trenucima, koje im mogu pomoći da se riješe briga i imaju uspješnu novu trudnoću. Depresija i anksioznost mogu trajati gotovo tri godine nakon rođenja zdrave bebe, upozoravaju liječnici. Postnatalna depresija utječe na svaku sedmu ženu.

- Znamo da depresija majke ima štetni utjecaj na djecu i obitelj. Zato je ovo istraživanje važno za obitelj žena koje izgube dijete, jer se često pretpostavlja da one preko toga prijeđu puno brže. Također je primjetno da veliku pomoć obitelji moraju imati od medicinske struke, koja može znatno pomoći ženama - kaže voditelj studije Jean Golding.

Pobačajem završava svaka peta trudnoća, a na 1000 rođenih u prosjeku se rodi pet mrtvorođenčeta, pokazalo je istraživanje.


Idi na 24sata

Komentari 8

  • Plavusa131 06.03.2011.

    Meni se zeludac okrece od tebe i tvojih komentara!Razumljivo je da kao musko neke stvari ne mozes osjetit ni shvatit i to nije za zamjeriti ali neshvatljivo je i neoprostivo koliko si sposoban pljuvati po zenam i majkama.Slusaj stvorenje jedno ako imas nerazjasnjenoh racuna sa vlastitom majkom ili zenom to je tvo i njihov problem i svakako ti nisu krive sve ostale zene na ovom svijetu.I molim te samo mi ti nemoj tu piskarati o osjecajima prema djeci bilo rodenoj bilo ne rodenoj!!!!

  • zelot 06.03.2011.

    Glupost. Da žene osjećaju nešto prema svom nerođenom djetetu ne bi bilo toliko abortusa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare