To je to što me zanima!

Gumica spašava kuhaču od klizanja, a selotejp foliju

Mali trikovi pretvaraju kuhanje u pravi užitak, bez dosadnih I zamornih nezgoda te problema oko prelijevanja, odlijepljivanja, prskanja ili oštrenja
Vidi originalni članak

Ne možete li začinima napuniti staklenku uskog otvora bez prosipanja, srolajte komad papira za pečenje, progurajte kroz otvor i pomoću njega uspite začine. Na isti način masni papir možete rabiti i za tekućinu (sokove, ulje, slatko), ali pritom srolajte deblju rolu i polako izvlačite papir iz staklenke kako je budete punili tekućinom. Mučite li se s otvaranjem staklenki, pomoći će tanak, uzak nož. Nježno ga provucite, oštricom postavljenom od sebe, ispod poklopca. Čvrsto držite staklenku drugom rukom, a nož provlačite između staklenke i poklopca sve dok ne čujete otpuštanje zraka. Tada biste trebali bez problema otvoriti staklenku. Ne uspijete li iz prvog puta, pokušajte opet, samo budite oprezni i oštricu noža uvijek postavite od sebe. Obične kuhinjske gumice spriječit će isklizavanje velikih kuhača i kutlača iz lonaca. Omotajte žlicu pri vrhu gumicom i prislonite uz lonac. Tako ćete spriječiti prljanje i kutlača i ruku. Kuharicu će pak sačuvati prozirna vrećica koja će spriječiti da se natopi masnoćama. Napuknuti tanjur spasite tako da ga zakuhate u tavi s mlijekom. Smanjite vatru i kuhajte još 45 minuta.

GUMICA STABILIZIRA DASKU
Kuhinjske gumice pomoći će pri fiksiranju daske za sjeckanje, bila ona drvena ili plastična. Kako biste izbjegli njeno pomicanje tijekom rezanja namirnica, oko svakog ruba daske omotajte kuhinjsku gumicu.

PRSKALICA ULJA BEZ MRLJA
Umjereno doziranje ulja u salatama ili premazivanju pečenki postići ćete ako omiljeno ulje prelijete u čistu posudu sa štrcaljkom. Ona je mnogo praktičnija za korištenje jer se u njoj ulje ne slijeva niz bocu.

SELOTEJP TRAŽI FOLIJU
Tražite li početak aluminijske ili prozirne folije, na prst stavite selotejp s ljepljivom stranom od sebe. Tapkajte duž role, a početak će se zalijepiti za selotejp. Lagano povlačite prema gore pa uhvatite prstima.

ŠKARE OŠTRI ALUMINIJSKA FOLIJA

Otupjele kuhinjske škare naoštrite pomoću komadića aluminijske folije. Izravnajte foliju i nekoliko je puta presavijte. Potom škarama presijecite presavijenu foliju na nekoliko dijelova. Šest ili sedam prerezanih trakica folije bit će dovoljno za oštrenje škara.

ULJE ĆE ODLIJEPITI ČAŠE I ETIKETE

Zaglave li se čaše jedna u drugoj, u uski otvor između njih ulijte biljno ulje i jednostavno ih odvojite. Biljno ulje rabite i za skidanje etiketa sa staklenki. Lagano premažite i skinite bez ostataka.

UMJESTO LIJEVKA, PAPIRNATA VREĆICA
Ne stignete li pronaći lijevak, poslužite se papirnatim vrećicama za sendviče ili peciva. Uspite potrebni sadržaj u čistu papirnatu vrećicu, odrežite usko u jednom donjem kutu i prelijte u posudu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 123hugolina 08.01.2010.

    Koje glupostiiii!

  • nema_oprosta 08.01.2010.

    Da, taj koji uredjiva je super. Dajte što više ovakvih članaka, fućkaš svijet, politiku.... Red općepoznatih savjeta, red modnog sraćka, red glupih vijesti.... I dobiješ ekipu koja piše uredjiva, glasuje za zgodne, ne zna ništa o ničem- nešto poput Amerikanaca.

  • Goodman 08.01.2010.

    Pohvala za onog koji uredjiva i ove clanke i zanimljive rubrike, zbilja ima korisnih savjeta! Dosta je samo politike i crne kronike, neka nama sto vise ovakvog sadrzaja. Samo sto nitko nece da komentira ove clanke jer nisu fency smency kao trac rubrike i ostale gluposti ali nema veze. Vas vjerni citatelj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare