To je to što me zanima!

HGSS svečano otvorio prvu izložbu tweetova u Hrvatskoj

Kreativnost i nesebična briga za druge zajednički su nazivnik izložbe tweetova „Trending #HGSS70“ koju je u petak svečano otvorila Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS)
Vidi originalni članak

Uz poštivanje epidemioloških mjera i obavezno nošenje zaštitnih maski, okupljeni su se prisjetili simpatičnih rečenica poput: - Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru - zbog kojih je HGSS mnogima jedan od najdražih komunikatora na društvenim mrežama.

- Zbog naše promjene pristupa komunikaciji i veće opuštenosti, u 2017. dobili smo nagradu „Komunikator godine“ Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Nama, članovima HGSS-ove Komisije za informiranje i analitiku, to je veliko priznanje jer uvijek nastojimo naći način da dopremo do javnosti i prenesemo koliko je važno ići u prirodu pripremljen. Pokazalo se da Hrvati vole informacije dobivati u šaljivom obliku, ali se i našaliti na svoj i tuđi račun, stoga i danas često posežemo za šalama s ozbiljnom porukom kako putem Twittera, tako i drugih mreža - istaknuo je Jadran Kapović, pročelnik HGSS-ove Komisije za informiranje i analitiku.

Naziv izložbe „Trending #HGSS70“ proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterovog sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali.

Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i „hešteg“ kampanje povodom cjelogodišnje proslave 70 godina rada i postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja, pod kojim i građani mogu čestitati ovu veliku obljetnicu spašavateljicama i spašavateljima ili se, uz sliku, prisjetiti nekih vlastitih dogodovština koje uključuju HGSS.

Na samoj izložbi je postavljen i ekran koji u stvarnom vremenu prikazuje sve tweetove objavljene uz #HGSS70, a za kontinuirano praćenje objava i primanje pravovremenih informacija, građani mogu zapratiti Facebook, Instagram ili Twitter profil Službe.

- HGSS nije samo organizacija koja spašava ljude, pazi na njih i izlazi u potrage, već je jedna od naših zadaća i edukacija. Već sedam desetljeća volonteri rade ovaj posao i svoje privatne živote posvećuju očuvanju tuđih, a s vremenom smo pronašli nove načine za učinkovitije obavljanje svih sfera tog poziva. Društvene mreže svakako pomažu pri informiranju, zato smo se i odlučili skupiti sve kreativne objave na jedno mjesto pa, osim zabave, možda nekome u ključnom trenutku jedna od ovih objava s izložbe spasi život. Uvijek ponavljamo da bismo bili najsretniji da uopće nemamo posla jer bi to značilo da su svi oprezni i sigurni - istaknuo je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

Od subote 19. do petka 25. rujna, svi zainteresirani moći će posjetiti izložbu u Uraniji – prostoru kreacije, na adresi Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb, vikendom od 11:00 do 20:00 sati te radnim danom od 11:00 do 13:00 i 15:00 do 20:00 sati.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare