To je to što me zanima!

Hladne juhe oduševljavaju svojim okusom i svježinom

Budući da priprema hladnih juha ne zahtijeva dugotrajno kuhanje, aroma se nadoknađuje svježim sastojcima i začinima kao što je menta
Vidi originalni članak

Tradicionalno se u recepte za hladne juhe dodaju prepečeni kruh, okruglice od griza ili kukuruznog brašna, no zasitnost se postiže i dodavanjem jogurta ili kiselog vrhnja. Budući da priprema hladnih juha ne zahtijeva dugotrajno kuhanje, aroma se nadoknađuje svježim sastojcima i začinima. Soljenjem i paprenjem neposredno prije posluživanja spriječit ćete prezačinjenost jer je većina sastojaka svježa, a time i intenzivnijeg okusa. Svježi začini poput mente, bosiljka i majčine dušice istaknut će prirodnu aromu povrtnih, a okus hladnih juha od voća “oživjet” će uz malo crnog ili bijelog vina. Temeljac za voćne juhe pripremite od prezrelog voća te tako umjetna sladila zamijenite prirodnim šećerima. Poslužite ih kao lagani desert umjesto kaloričnih i zasitnih kolača. Jabučni i vinski ocat, karakterističan za gazpacho, tradicionalnu španjolsku juhu koja se servira kao predjelo, neizostavni su dodaci egzotičnim hladnim juhama.
Ako ste u žurbi, lonac s juhom samo uronite u veću posudu s hladnom vodom ili ledom. Pritom juhu povremeno promiješajte.
>>>Ako je juha rijetka, dodajte joj pire od povrća ili krumpira. Voćne hladne juhe zgusnut će sladoled i slatko vrhnje, a ukrasiti grubo rezani komadi voća, piškote te žele-bomboni voćnih okusa
LEDENA JUHA OD JABUKA I MENTE
Sastojci: 30 g maslaca, 1 luk, 1 žlica curryja, 900 ml temeljca od povrća, 750 g jabuka, sok 1/2 limuna, 7 grančica svježe metvice, 100 g jogurta
Priprema: na maslacu popržite luk i curry, dodajte temeljac i narezane jabuke te kuhajte dok ne omekšaju. Ohladite i izmiksajte s mentom te dodajte umućeni jogurt i limunov sok. Posolite i popaprite te ohladite.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare