To je to što me zanima!

Hladni Cheesecake s jagodama oduševit će i najveće gurmane

Desert iz snova napravite brzo i jednostavno, a uživajte u njemu... pa toliko koliko izdržite znajući da vam sjedi u hladnjaku. Svježi sir, jagode i korica limuna garantiraju osvježenje u dolazećim vrućim danima
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto: 250 g brašna, 125 g maslaca, 100 g šećera, žumanjak

Nadjev: 250 g svježeg sira, 100 g šećera, prašak za puding od vanilije, naribana korica limuna, 4 jaja, 2 i 1/2 dl slatkog vrhnja, 500 g jagoda, preljev za tortu (crveni)

Priprema:

  • Od brašna, maslaca, šećera i žumanjka umijesite brzo tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite sat, dva u hladnjak. 
  • Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini te njime obložite dno i rubove okruglog kalupa.
  • Vilicom izbockajte tijesto i pecite ga desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. 
  • Izmiksajte sir sa šećerom, praškom za puding, limunovom korom i jajima. Čvrsto ulupajte vrhnje te ga dodajte smjesi.
  • Nadjenite tijesto pripremljenom smjesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi. 
  • Operite jagode, dobro ih ocijedite, skinite peteljke, prepolovite i posložite na kolač.
  • Pripremite preljev prema uputama na omotu i njime prelijte jagode.

Još recepata potražite u Skukatćute. U prodaji je po cijeni od 20 kuna

Idi na 24sata

Komentari 8

  • zvrka1977 29.05.2018.

    "za dolazeće vruće dane" a u kremi sirova jaja. Svaka "čast" na receptu. I precizirajte koji puding prah jer pudinzi se kuhaju, jedino se Galletta ne kuha. Sve je dobro dok ovakvi vaši recepti nekog neće koštati glave :(

  • 28.05.2018.

    Rađe svježe jagode...

  • 28.05.2018.

    Ako pogledam uopće torte ljeti, onda voćne i ledene. Ova na fotki lijepo izgleda, s tim što foto i recept ..ne prate jedno drugo..;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare