To je to što me zanima!

Hrana određuje hoćete li roditi djevojčicu ili dečka?

Žele li roditi djevojčicu, majke bi, prema najnovijoj britanskoj studiji, u prvim tjednima nakon začeća trebale preskakati doručak te izbjegavati kalorije
Vidi originalni članak

Žene koje u vrijeme začeća jedu visokokaloričnu hranu te redovito doručkuju imaju veće izglede da će roditi muško dijete, pokazala je studija sveučilišta Exeter i Oxford. U istraživanju je sudjelovalo 740 trudnica. Na osnovu njihovih prehrambenih navika prije začeća te u nekoliko prvih tjedana trudnoće potvrđeno je da sinove rađaju majke koje su svaki dan jele kalorične obroke. Čak 56% žena koje su jele 2413 kalorija na dan rodilo je dječake. Dr. med. i specijalist ginekologije i porodništva Goran Vujić smatra da za spomenute tvrdnje nema znanstvenih dokaza.
- Savjetujem da se zbog zdravlja ipak u trudnoći previše ne udebljaju bez obzira na znanstvena ‘naklapanja’ - kaže dr. Vujić.

Manje dječaka

Manji broj rođenih dječaka znanstvenici povezuju sa sve prisutnijim trendom zdrave, odnosno niskokalorične prehrane u svim razvijenim zemljama.

Meni za dečke

Majke koje žele dječaka trebale bi jesti što više crvenog mesa, slanih grickalica, dok bi partner trebao piti kolu. Majke nikako ne bi smjele preskakati doručak.

Hrana za cure

Kako bi rodile curicu majke bi prije začeća i u prvim tjednima trudnoće trebale preskakati doručak i jesti ribu, povrće, puno čokolade i piti puno mlijeka.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Tornado 30.04.2008.

    O_o... sve ove godine živjeh u zabludi.... Ovo revolucionarno otkriće treba na naslovnicu! Šta se čeka?! O_o

  • ajazvi10 29.04.2008.

    mene bi ovo bilo sramota i napisat!!!!

  • XXL 29.04.2008.

    predlažem nastavak ispitivanja-koja je koliko poslije jela podrigivala i puštala vjetrove

Komentiraj...
Vidi sve komentare