To je to što me zanima!

Hrvatski festival hodanja u Lici: Uživajte u šetnji kroz prirodu

Uz rijeku Gacku će se u subotu okupiti mnogi rekreativci na Hrvatskom festivalu hodanja. Najviše sudionika je iz Hrvatske, ali znatan ih je broj i iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Norveške, Slovenije i BiH
Vidi originalni članak

Na Hrvatski festival hodanja (HFH), u subotu uz rijeku Gacku s polaskom u Otočcu i u nedjelju u okolici Gospića s polaskom od Trga Stjepana Radića, prijavljeno je po 500 sudionika i više nema prijava, doznaje se od organizatora Turističke zajednice Ličko-senjske županije.

POGLEDAJTE VIDEO: Hodanje i vitkost

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danas se na svim rutama osvježavaju oznake i pješice provjerava prohodnost kako sudionici ne bi imali neugodnih iznenađenja, rekao je s terena za Hinu predsjednik Turističke zajednice Ivica Radošević.

Dodao je da su prihvaćene prijave 850 sudionika, od kojih su se neki prijavili za oba dana, te su prekinute daljnje prijave jer je 500 sudionika po danu maksimalno prihvatljiv broj. Najviše je sudionika iz Hrvatske, ali znatan ih je broj i iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Norveške, Slovenije i BiH.

OPASNO ILI NE? Kada treba zvati liječnika? Evo zbog čega puls može 'podivljati'

Očekuje se da će obiteljska poljoprivredna gospodarstva hodačima u subotu duž trase ponuditi lokalne proizvode u Čovićima, Prozoru, Ličkom Lešću i Sincu, a u nedjelju u Smiljanu, Debelom Brdu, Bužimu i Žabici.

Ove je godine Hrvatski festival hodanja postao kandidat za člana Međunarodne organizacije marševa (IML), čiji će inspektor iz Francuske biti na ovogodišnjoj hodnji. Očekuje se da će se ispuniti svi uvjeti kako bi Hrvatski festival hodanja sljedeće godine na redovitoj godišnjoj skupštini postao punopravni član te organizacije. To se trebalo dogoditi prošle godine, ali je hodnja izostala zbog pandemije.

IZGUBILA SAM I NJEGA I NOVAC 'Sinu sam slučajno prebacila 350.000 kn. Nije mi uopće rekao. Skoro sve je potrošio'

Zanimljivost svih triju trasa 'Gacka', 10+, 20+ i 30+ jest da prolaze uz rijeku Gacku, a za trase 'Tesla', koje su dugačke također 10+, 20+ i 30+ kilometara da će se rijeka Novčica prelaziti splavom ili pak ziplineom.

OTPUTUJTE U DALEKE KRAJEVE UZ SERIJAL PUTOPISA IZ MOZAMBIKA:

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 02.09.2021.

    Setnja je najbolji lijek

Komentiraj...
Vidi sve komentare