To je to što me zanima!

Domaća spiza donijela zlato u Istanbulu hrvatskim kuharima

Gastro tim unio je dašak Mediterana u Istanbulu što im je donijelo tri zlatne medalje i osam srebrnih na Gastronomy Festivalu, a suce su oduševila dalmatinska jela
Vidi originalni članak

Hrvatske kuharske snage oduševile su žiri na međunarodnom natjecanju profesionalnih kuhara, Gastronomy Festivalu u Istanbulu. Tim koji čine Matko Ivanišević, Sabina Jalšić, Marija Maja Mačković i Josip Carević pod vodstvom Ivana Buzolića, među 2000 kuhara i 50 različitih kategorija od petog do 10. veljače odnio je tri zlatne i osam srebrnih medalja.  

Svojim su jelima unijeli dašak Mediterana, koristeći dalmatinske začine, ribu i domaće maslinovo ulje koji su zadovoljili i najkritičnije nepce poznatih gastro-sudaca. 

U kategoriji "Moderna kuhinja" Matko Ivanišević, Sabina Jalšić i Marija Maja Mačković osvojili su zlato, a za jelo od janjetine srebro je pripalo Josipu Careviću te Sabini i Mariji. Također, originalno jelo od ribe srebro je donijelo timu Carević i Ivanišević. 

Ženskom dijelu hrvatskog tima ovo je bio prvi ulazak u natjecanje te su se nakon prespavanog oduševljenja osvojenim zlatom, zajedno s iskusnim kolegom Josipom Carevićem odlučile prijaviti u kategoriju "National team Grand prix". U toj kategoriji kuhari od namirnica koje su dobili na početku natjecanja, pripremaju predjelo, jelo i desert, a tim je osvojio srebro. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • hvar 18.02.2013.

    Stjepane 19688 skoro pa si u potpunosti u pravu. Srbi su u Istanbul došli kao nacionalni tim, s ekipom od 25 članova upućenih i financiranih od svoje krovne nacionalne udruge kuhara, od kojih su troje bili članovi žirija i kako kažeš otfurali 25 medalja. Od Hrvata u Istanbulu su bili dvije free lancerice, pod mojim mentorstvom i dva člana dviju kuharskih udruga, bez ijednog člana onih koji se u Hrvatskoj predstavljaju ekskluzivnim predstavnicima Hrvatske i otfurali smo doma 11 medalja. Zamisli samo što bismo mogli napraviti da nastupamo kao oni složno i bez ovakvog jala koje si vidio u ostalim komentarima. Griješiš samo u jednom. Na svim je natjecanjima i kod svih u igri, kako ti kažeš "hard rock" hrana, osim u etničkim i nacionalnim kategorijama.

  • coco1969 17.02.2013.

    Hrvatska osvoji zlatnu medalju, a onda počnu neki mračni tipovi laprdati da bi se čulo i vidilo kako su najpametniji u državi ... Ja čestitam! barem se čulo za Hrvatsku.

  • stjepan19688 16.02.2013.

    da super glumimo tu nesto hard rock hranom i nista od toga a turisticka smo zemlja,to je nasa sramota,srbi dosli domacom hranom i izvedbom pa otfurali 25 medalja sto to ne spomenete,gospodo u racku smo

Komentiraj...
Vidi sve komentare