Gastro tim unio je dašak Mediterana u Istanbulu što im je donijelo tri zlatne medalje i osam srebrnih na Gastronomy Festivalu, a suce su oduševila dalmatinska jela
Domaća spiza donijela zlato u Istanbulu hrvatskim kuharima
Hrvatske kuharske snage oduševile su žiri na međunarodnom natjecanju profesionalnih kuhara, Gastronomy Festivalu u Istanbulu. Tim koji čine Matko Ivanišević, Sabina Jalšić, Marija Maja Mačković i Josip Carević pod vodstvom Ivana Buzolića, među 2000 kuhara i 50 različitih kategorija od petog do 10. veljače odnio je tri zlatne i osam srebrnih medalja.
Svojim su jelima unijeli dašak Mediterana, koristeći dalmatinske začine, ribu i domaće maslinovo ulje koji su zadovoljili i najkritičnije nepce poznatih gastro-sudaca.
U kategoriji "Moderna kuhinja" Matko Ivanišević, Sabina Jalšić i Marija Maja Mačković osvojili su zlato, a za jelo od janjetine srebro je pripalo Josipu Careviću te Sabini i Mariji. Također, originalno jelo od ribe srebro je donijelo timu Carević i Ivanišević.
Ženskom dijelu hrvatskog tima ovo je bio prvi ulazak u natjecanje te su se nakon prespavanog oduševljenja osvojenim zlatom, zajedno s iskusnim kolegom Josipom Carevićem odlučile prijaviti u kategoriju "National team Grand prix". U toj kategoriji kuhari od namirnica koje su dobili na početku natjecanja, pripremaju predjelo, jelo i desert, a tim je osvojio srebro.