To je to što me zanima!

I gumeni bomboni bez šećera mogu biti ukusni i jako zdravi

Izlijte smjesu u silikonski kalup za praline ili led i dobili ste ukusnu poslasticu. Ako radite varijantu za odrasle, u nju možete dodati i malo alkoholnog likera...
Vidi originalni članak

Ako vodite brigu o tome što jedete, a pogotovo vaši klinci ili unuci, možete napraviti zdravije poslastice. Velika količina šećera može negativno utjecati na našu kožu, raspoloženje i tjelesnu težinu. Da biste se zdravo zasladili, počnite s domaćim gumenim bombonima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Za crvene gumene bombone stavite u posudu 40 ml vode, 55 ml meda, 120 ml soka od cikle i zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte 40 g želatine u prahu i miješajte dok se ne rastopi, oko 5 minuta, kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala. Ukapajte 5-10 kapi eteričnog ulja limuna iz ekološke proizvodnje. Izlijte smjesu u silikonski kalup za praline ili led pa pustite 15-20 minuta da se ohladi i stisne. Postupak hlađenja možete ubrzati ako kalupe sa smjesom stavite u hladnjak. Za narančaste gumene bombone sok cikle zamijenite sa 160 ml svježe cijeđenog soka od naranče a ulje limuna s 5-10 kapi eteričnog ulja slatke naranče. Naravno, ako ih radite za odrasle, poigrajte se likerima - savjetuje aromaterapeutkinja Jasminka Grbelja iz učilišta Galbaum.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 18.01.2025.

    Dosta mi je dva zasite brzo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare