To je to što me zanima!

I Mesić feštao blagdan sv. Vinka uz dva vola, čobanac, 300 kila slanine i 300 kila kobasica!

Blagdan sv. Vinka posebno se veselo fešta na Božilovcu, nedaleko od Našica. Osim u vinima feričanačkoga vinogorja, više od tisući ljudi, među kojima je bio i bivši šef države, kušalo je i obilje hrane
Vidi originalni članak

Blagdan Svetog Vinka, znan i kao Vincekovo, dan je kada vinogradari blagoslivljaju vinograde. Diljem hrvatske obilježava se sličnim ritualima 22. siječnja, najčešće vlasnik vinograda odreže tri grančice s trsa, koji se kasnije 'krsti' starim vinom te se preko loze izvjese kobasice koje označavaju želju za dobrim urodom i plodnošću. 

Naročito je veselo bilo na Božilovcu, u vinogradima vinarije Enosophia, gdje se našla i saborska zastupnica Nataša Tramišak, dožupan Miletić, ali i bivši predsjednik države Stjepan Mesić. Goste je pozdravio Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe, u čijem sastavu posluje i tvrtka vlasnica vinarije. Povodom manifestacije koja se ondje naziva Ferčanačko vince u vinogorju su čokoti također okićeni kobasicama i kulenjem, loza zalivena vinom, a sve je blagoslovio i svećenik. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Sokol ga nije volio 23.01.2024.

    "Feštao"uz dva vola-to dokazujete sa ovom slikom?

  • bernardi 22.01.2024.

    jedan od majmuna kojeg su glupi hrvateki birali da ih predatavlja i vodi.. glupi su to je za nevjerovati.

  • Pepkica 22.01.2024.

    Smrad je tamo gdje se badava "ždere"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare