To je to što me zanima!

I najprljaviji poslovi lakši su uz sušilo za kosu i kapu

Sušilo za kosu će za tren ispuhati prašinu iz klima-uređaja, i radijatora, a soda bikarbona i voda očistiti najtvrdokorniju mast iz pećnice
Vidi originalni članak

Radijatori i klima-uređaje, u čijim se utorima nakuplja mnogo prašine, čim se uključe, lansiraju grinje po cijeloj sobi. No dovoljno je ispuhati prašinu sušilom za kosu - grumeni prašine padnu na pod pa ih je lako usisati. Pritom je dobro kosu zaštititi kapom, osobito ako je klima-uređaj na stropu. Kako biste spriječili oblak prašine dok mijenjate vrećice usisavača, prije no što ga otvorite, usisavajate “na prazno” desetak sekundi. Potom otvorite, a preko otvora vrećice nalijepite traku. Platneni spremnik usisavača praznite vani, a na kraju isperite mlakom vodom. Ako odgađate temeljito očistiti pećnicu jer se na njoj nakupio tvrdokoran sloj masti, mješavina sode bikarbone i vode otopit će gotovo 70 posto prljavštine. Ostavite je nekoliko sati, a zatim prebrišite.

Iza hladnjaka je prljavština
Dvaput na godinu očistite ispod i iza hladnjaka jer zbog prašine i vlage može slabije raditi. Izvucite ga i isključite, obrišite mokrom krpom te posušite. Nakupljenu prašinu na zavojnicama možete iščetkati i plastičnom četkom.

Sunce najbolje ubija plijesan
Kantu za smeće najbolje je najprije isprati vrtnim crijevom ili u kadi, a zatim iščetkati te ostaviti osušiti na suncu, što će spriječiti plijesan. Poželjno je očistiti je sredstvom koje će ubiti bakterije i ukloniti mirise.

Ocat i sredstva za pranje stakla čiste tuš kabinu
Nakupljeni kamenac i plijesan sa stranica tuš kabine najbolje je oprati sredstvom za pranje stakala. Ako vam ga je ponestalo, u bočicu s raspršivačem ulijte ocat i njome poprskajte stranice te ostavite 30-ak minuta. Kako ih ne biste ogrebali, obrišite ih mekanom krpom. Miris octa nestat će već nakon nekoliko tuširanja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare