To je to što me zanima!

I tanka kosa se da 'udebljati' dodajući volumen na sredini

Nutricionistica Eve Kalinik kaže da bi pomoći trebalo povećavanje vitamina A, C i E, omega 3 i željeza u organizmu, a savjetuje i unošenje 'obilja bjelančevina' ,onoliko grama dnevno koliko kilograma imamo
Vidi originalni članak

Svi gubimo do 100 dlaka kose dnevno, bez obzira na dob, ali kako nam se u tridesetima hormoni počinju mijenjati , taj se gubitak povećava i uglavnom ga tad primijetimo, kaže trihologinja Anabel Kingsley i dodaje da je to vrijeme kad se kosa najviše prorjeđuje. 

Kako dobiti deblju kosu

- Baš kao i kod kože,i kod kose isto možete poduzeti neke korake za usporavanje procesa njenog starenja - rekla je Kingsley. Njezin savjet je održavanje zdravog vlasišta redovitim čišćenjem i pilingom.

- Folikula dlake je jedno od posljednjih tkiva u koje u tijelu primi hranu, jer je kosa 'nebitno tkivo', pa tijelo nikada ne daje prioritet njenom rastu - objasnila je trihologinja, a kaže i kako će dodatno opadanje kose izazvati i sto negativno utječe na organizam - stres, loša prehrana, hormonalne promjene i bolesti.

JEDNOSTAVAN TRIK Odjeća se smanjila u perilici? Ne brinite, možete je spasiti

Što kaže nutricionist

Nutricionistica Eve Kalinik kaže da bi pomoći trebalo povećavanje vitamina A, C i E, omega 3 i željeza u organizmu, a savjetuje i unošenje 'obilja bjelančevina' - otprilike onoliko grama dnevno koliko kilograma težimo.

Što kaže stilist

Dok vitamini, minerali i maske za kosu ne naprave svoje, ne brinite - jer uvijek postoji stiliziranje. Stilist za kosu Larry King kaže kako je najvažnije "stvarati ekstra volumen u sredini, a ne na krajevima kose:  

- Morate stvarati volumen po sredini cijele glave, i to tako da skratite teže slojeve na prednjoj i bočnoj strani glave. Oni koji imaju tanku kosu također bi trebali paziti da ju pogoršavaju s teškim proizvodima kao što su i pjene i ljepljivi lakovi za kosu, već da koriste lagane vodenaste emulzije i maglice koje dodaju volumen - ističe King koji napominje i da pretjerano četkanje može dodatno oštetiti kosu ako niste pažljivi - i ublažiti volumen koji ste postigli. 

ZA SRETNIJI ŽIVOT 17 pravila lijepog ponašanja koje svako dijete treba usvojiti

I zapamtite: manje stresa znači manje gubitka kose, upozoravaju svi stručnjaci za Elle.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • arbia 11.01.2020.

    Tko se hvali sam se kvari.

  • 11.01.2020.

    Znaci nista od ovoga ne koristit i malo ce se stanjit....ima je i.za tri glave napunit 😬 morat cu je prodavat za perike😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare