To je to što me zanima!

Idealna nijansa pudera ‘vidi’ se na vratu, a ne na zapešću

U šopingu: Osim danjeg svjetla pri odabiru podloge preporučuje se i asistencija stručnjaka te se puder nikada ne isprobava na zapešću jer je ono svjetlije od lica
Vidi originalni članak

Kako biste pronašli idealan puder, važno je poznavati vlastitu kožu i njezine potrebe. A tijekom odabira najčešće se griješi s nijansom i teksturom, objašnjava vizažistica Ivana Kalais. 

- Žene s mješovitom, tj. masnom kožom trebale bi izbjegavati uljne pudere jer oni samo još više ističu pore i sjaj, a često su uzrok i neugodnih akni - ističe vizažistica, čija su preporuka za ovaj tip kože mineralni puderi koji neutraliziraju izlučivanje sebuma. Nakon nanošenja tekući se puderi moraju zamatirati onima u prahu ili kamenu, a prije navedene uljne preporučuje za suhu kožu. 

- Oni ne ističu prhutavost. Također, divno joj odgovaraju i kremasti puderi jer su bogati i gusti što je suhoj koži i potrebno - kaže. Nijansu pudera bilo bi idealno birati na danjem svjetlu te Ivana savjetuje da puder isprobate na vratu, a ne na zapešću jer su ona svjetlija od lica. Iako se i danas mogu čuti priče o tome kako izazivaju prištiće ili starenje kože, na takve komentare možete odmahnuti rukom jer danas se oni proizvode prema drukčijim standardima. 

Tako postoje linije namijenjene mladenačkoj i nečistoj koži, puderi s hidratantnim sastojcima hrane suhu kožu, a oni s anti-aging kompleksima njeguju zrelu. Dakako, ne treba zaboraviti ni na zaštitni faktor koji imaju puderi te tako štite kožu od starenja.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • otilliaOS33 21.11.2014.

    zapešće je svjetlije od lica?....ma tko bi to rekao?........puder koristim jedino kada idem u svatove ili neke svečane prilike, inače ga izbjegavam jer više šteti koži nego što koristi, uostalom to je samo radi estetike, kad tad će te onaj za koga se pudraš vidjeti i bez tog sloja 'ljepote'.

  • Istinski Zboritelj Istine 06.11.2014.

    Uhhh obožavam se napudrat!

  • user_383511 06.11.2014.

    Pa nazbukaj se,pa skidaj zbuku... ko je to uopce izmislio??

Komentiraj...
Vidi sve komentare