To je to što me zanima!

Idealni pilinzi prema tipu kože: Suha traži blage, masna jače

Voćni piling je previše agresivan za osjetljivu i suhu kožu, dok onaj na bazi salicilne i glikolične kiseline djeluje protuupalno i idealan je za osjetljiviju i sušu kožu
Vidi originalni članak

Piling uklanja mrtve stanice kože i sprečava začepljenje pora koje uzrokuju prištiće. U kasnim 20-im i ranim 30-ima najbolje je početi s pilinzima s glikoličnom i mliječnom kiselinom. Oni smanjuju pore i uravnotežuju ten, istaknula je američka stručnjakinja za njegu kože Kate Somerville.  

Piling se bira po tipu kože

Ovisno o tipu kože, piling treba napraviti jedanput do tri puta na tjedan. Masna i mješovita koža trebaju češće pilinge, najmanje tri puta na tjedna, dok je suhoj koži i koži s aknama dovoljan samo jedan. Najbolje je to raditi prije spavanja kako bi se crvenilo smirilo do jutra, a koža na miru obnovila, dodala je Somerville. 

Osjetljivijoj koži najviše odgovara blagi piling koji uklanja mrtve stanice i pomaže koži da se brže obnovi i lakše upije hidratantnu kremu. Piling od voća može biti grub za osjetljivu i suhu kožu jer su kiseline iz voća izrazito agresivne i izazivaju ljuštenje kože, zato je umjesto njega najbolje koristiti piling na bazi salicilne i glikolične kiseline. Osim što pomaže u odstranjivanju mrtvih stanica kože, piling salicilnom i glikoličnom kiselinom djeluje i protuupalno, pa je idealan za sve tipove kože.

Normalnom i masnom tipu kože treba jači piling kao što je kemijski koji ubija bakterije i uklanja višak prirodnih ulja. Oporavak traje dva tjedna, no vidljiva su poboljšanja na koži, što u boji, što u teksturi. Za kožu s aknama je najbolji piling iz kućne radinosti koji ne oštećuje, a uništava bakterije, objasnila je Somerville.

Uvijek izbjegavajte:

Kemijski piling na bazi fenola je iznimno agresivan za kožu. Uglavnom se koristi za tretiranje grubih bora i trajnog uklanjanja pjega na licu. Rezultati su vidljivi i dugotrajni, no zacjeljivanje traje duže nego kod drugih tretmana. Osim toga, opasan je za jetra pa ga je najbolje izbjegavati, objasnila je Somerville. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • besposlena pravnica 27.03.2013.

    Hej Španjolka a gdje kupiti to kantarionovo ulje i možeš li mi reći koliko otprilike košta? Ja imam veliki problem sa diranjem prišteva. Nemam akne i nemam baš puno prišteva ali kad neki ugledam ne mogu se zaustaviti, povremeno napravim masakar......

  • besposlena pravnica 26.03.2013.

    Svjetle sam puti i imam jako osjetljivu kožu sklonu nečistočama ali mi stvarno odgovara blagi peeling od Balee i to jednom tjedno, a nakon njega na kožu nanesem čisto bademovo ulje (par kapi) i ujutro mi je koža prekrasna. Inače, bademovo ulje (iz ljekarne) preporučila bi svakome da proba, meni se koža preporodila, nanosim ga svaku večer a ujutro Afroditina ultrahidratantna krema i koža je predivna, samo neeee prčkati po licu, prištići i te stvari....

  • samojedno 26.03.2013.

    salicilna kiselina nije pogodna za svaki tip kože, suhu i osjetljivu kožu bi dodatno uništila

Komentiraj...
Vidi sve komentare