To je to što me zanima!

Ideja za lagani ljetni ručak - bruschette s namazom od tune

Ovaj recept savršen je ako vam se ne da previše stajati uz štednjak, a želite nešto lagano i fino za ove vruće dane. Umjesto tune možete na kruh staviti što god poželite
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • kruh (francuz)
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 8 mini rajčica
  • bosiljak
  • 6 do 8 fileta slanih inćuna
  • 100 g tunjevine konzervirane u vodi
  • žlica maslinovog ulja
  • limunov sok
  • veći avokado
  • 1/2 paprike
  • sol
  • papar

Postupak:

Korak 1: Kriške kruha premažite maslinovim uljem, popržite ih u tavi pa istrljajte češnjakom. 

Korak 2: Usitnite tunjevinu iz limenke. Dodajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Umiješajte oguljene i nasjeckajte komade avokada i sitno sjeckane jabuke. 

Korak 3: Poslužite na preprženom kruhu. Na vrh posložite sjeckane rajčice, slane inćune i listić bosiljka. 

Savjet: Na bruschette možete posložiti i filete srdela. Dva manja feferona, vezicu peršina, zgnječeni češnjak, sok dva limuna, 3 dl maslinova ulja i mirisni ocat prelijte preko posoljenih i poparenih srdela. Marinirajte dan i noć u hladnjaku. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Ines_ 27.08.2016.

    Sve je ovo lijepo , ukusno i lagano, ali nema toga u Dalmaciji tko bi ovakve zalogajčiće nazvao ručkom. :)

  • Anakin 27.08.2016.

    Tunjevina , inčuni , srdelice ,a tek listić bosiljka . Momentalno ogladnim !

  • MOC JE U ZNANJU 27.08.2016.

    Evo kod mene danas punjene paprike za ručak već gotove . Ko voli nek izvoli . Hahahahahahaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare