To je to što me zanima!

Ideja za ručak: Goveđi gulaš - legendarno jelo u novom ruhu

Ovo je tradicionalno jelo koje je odlično za hladne dane jer će vam zagrijati i tijelo i dušu. Priprema traje oko tri sata, ali tako je to s govedinom - želite li da bude mekana
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 0.33 šalice maslinova ulja
  • 3 glavice luka
  • 1100 g govedine, srednje masne
  • 2 male žlice soli
  • 2 male žlice ljute paprike
  • 1 mala žlica origana
  • 1 vezica ružmarina
  • 3 šalice vode
  • 1 žlica pšeničnog brašna
  • 4 žlice koncentrata rajčice  

Priprema:

Stavite u tavu s uljem četvrtine luka i pola žličice soli pa pirjajte 3 do 4 min. Dodajte kockice govedine, poslažite ih u jednom sloju, pospite s pola žličice soli, paprikom, origanom i ubacite ružmarin.

Pokrijte tavu i ne miješajte. Nakon pola sata malo otkrijte tavu i promiješajte luk. Kuhajte tako još pola sata. Kad se sokovi zgusnu, pripremite umak. Izlijte vodu u posudu i dodajte brašno.

Stavite na laganu vatru i miješajte dok grudice ne nestanu, a onda umiješajte pastu. Miješajte dok smjesa ne zakuha pa je ulijte u tavu s mesom i promiješajte. Zakuhajte, pokrijte i kuhajte 45-60 min dok meso ne omekša, piše gastro.hr.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Vihor🐎 19.11.2017.

    Najbolji su gulaši od tri vrste divljači - vepar, jelen i srna.. i naravno treba dobar majstor..

  • Blacklist 19.11.2017.

    volim gulaš,,,,,al bez mesa,,,,mljaaaaaac,,,,,,,

  • ryba 19.11.2017.

    Govedina/junetina nakon nakon tri sata bude kao kamen. Zato ja zapržim luk, dodam crvenu papriku, ubacim govedinu, podlijem i radim u ekspres loncu 2-3 sata. Sve ostale biljke i začini, uključujići vino, pivo ili konjak, mrkva, rajčica, celer ili češnjak su stvar ukusa. Brašno ne treba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare