To je to što me zanima!

Ideja za ručak: Zapečeni poriluk sa slaninom, krumpirom i sirom

Umjesto krumpira stavite domaće krutone sa začinskim biljem. Kruh narežite na kocke, stavite u zdjelu te prelijte s malo maslinova ulja i omiljenim začinima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 ml pilećeg temeljca
  • kg krumpira
  • 6 poriluka
  • 25 g maslaca
  • 4 kriške slanine
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 150 g sira
  • sol
  • papar

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Zagrijte pileći temeljac do vrenja pa dodajte krumpir tanko narezan na kriške. Kad opet zavrije, ocijedite krumpir i sačuvajte temeljac. korak 2: Poriluk očistite i narežite na kolute. Posudu za pečenje namastite i posložite naizmjenice krumpir i poriluk. Pospite sa slaninom koju ste narezali na kockice.

MOGU POGORŠATI JELO Ove greške u kuhanju često svi radimo, a ni ne primjećujemo

Posolite i popaprite i prelijte sa 200 ml temeljca. Pospite sa naribanim sirom i prelijte s vrhnjem. Posudu pokrijete sa aluminijskom folijom i pecite na 180°C oko 40 minuta.

ODLIČAN RECEPT Ideja za finu večeru iz pećnice s povrćem, grahom i kobasicama

Savjet: Umjesto krumpira stavite domaće krutone sa začinskim biljem. Kruh narežite na kocke, stavite u zdjelu te prelijte s malo maslinova ulja i omiljenim začinima. Pecite 20 minuta, okrećući lim za pečenje, dok ne postanu hrskavi.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nap 26.02.2022.

    Zdravo👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare