Lifestyle

Komentari 8

Trikovi za čuvanje krumpira - da ne proklija i ne trune mjesecima

Trikovi za čuvanje krumpira - da ne proklija i ne trune mjesecima

Ako se krumpir čuva na temperaturi iznad 12°C stupnjeva, brže će dehidrirati što će smanjiti njegov rok trajanja. Čak i pod manje idealnim uvjetima, krumpir može izdržati nekoliko tjedana

Osim što se može pripremiti na razne načine, za razliku od većine proizvoda može se čuvati tjednima ili čak mjesecima. Iako je krumpir općenito poprilično otporan, postoje ispravni i krivi načini za njegovo skladištenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Proklijao krumpir

Bez obzira imate li crvenkaste, gurmanske ili slatke krumpire, sve vrste treba pohraniti na način koji je predstavljen u nastavku teksta kako bi dobili najduži mogući rok trajanja.

Koliko traje krumpir?

Rok trajanja krumpira doista ovisi o tome kako je pohranjen. Svježi krumpir bez mrlja koji se čuva u idealnim uvjetima može se čuvati i do nekoliko mjeseci.

Ako se krumpir čuva na temperaturi iznad 12°C stupnjeva, brže će se dehidrirati što će smanjiti njegov rok trajanja. Čak i pod manje idealnim uvjetima, krumpir može izdržati nekoliko tjedana.

Najbolji način skladištenja krumpira

Slijedite ovih pet savjeta kako biste pravilno pohranili krumpir:

Ne stavljajte krumpir u hladnjak

Čuvanje krumpira u hladnjaku nije nikako dopušteno.

- Kada se krumpir previše ohladi, njegov se sadržaj škroba pretvara u šećer te se tako stvara krumpir slađeg okusa i mijenja se njegovo ponašanje pri kuhanju - kaže Muir.

Čak i ako je vaš dom previše topao za idealno pohranjivanje krumpira, bolje ćete rezultate postići ako ga stavite na najhladnije i najtamnije mjesto koje možete pronaći nego ako ga stavite za hladnjak.

Pretvorba škroba u šećer je također razlog zašto se sirovi krumpir ne smrzavaju baš najbolje. Ako želite koristiti zamrzivač za dugotrajno skladištenje, narežite ga ili nasjeckajte i blanširajte prije zamrzavanja za najbolje rezultate. Prije zamrzavanja pustite krumpir da se potpuno ocijedi i upotrijebite ga u roku od nekoliko mjeseci, piše Insider.

POGLEDAJTE kako izgleda snimanje pjesama kod producenata

Najčitaniji članci