To je to što me zanima!

Ideja za večeru: Aromatična pečena pileća prsa s krumpirom

Pileća prsa sa začinima i sokom limuna može biti jako zanimljivog okusa. Ovaj ukusan recept se bazira na mješavini svakodnevnih začina koji će mesu dati posebnu aromu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 pileća prsa bez kostiju bez kože
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 3 jušne žlice maslinovog ulja
  • 60 gr maslaca
  • 4 češnja češnjaka, na sitno nasjeckana
  • 2 jušne žlice sok od limuna, plus 1 limun, tanko narezan
  • svježi listovi timijana
  • 1 čajna žličica sitno nasjeckanog ružmarina
  • 1 čajna žličica sušenog origana
  • 600 gr. malih krumpira, prepolovljenih
  • svježe nasjeckani peršin, za ukras

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 220ºC. Piletinu osušite i začinite solju i paprom. U velikoj tavi s visokim rubom na srednje jakoj vatri zagrijte 1 žlicu ulja. Dodajte piletinu i kuhajte dok ne porumeni, oko 4 minute. Okrenite i kuhajte još 2 minute, a zatim prebacite na tanjur.

Smanjite vatru na srednju jačinu. Dodajte maslac u tavu, miješajte da se rastopi. Dodajte češnjak i kuhajte, miješajući, 1 minutu. Umiješajte limunov sok i maknite tavu s vatre. Ulijte smjesu maslaca u zdjelu otpornu na toplinu i dodajte listove timijana, ružmarin i origano. Začinite solju i paprom.

6 ODLIČNIH RECEPTA Pohani kruh: Staro jelo u novom ruhu - slane i slatke varijante

Dodajte krumpir i preostale 2 žlice ulja u tavu. Začinite solju i paprom i promiješajte. Prebacite tavu u pećnicu i pecite, okrećući krumpire nakon 15 minuta, dok ne porumene, oko 30 minuta.

Promiješajte krumpir i na njih rasporedite kriške limuna, grančice timijana i piletinu. Vratite u pećnicu i pecite dok se piletina ne ispeče i krumpir omekša, oko 15 minuta.

ZA ZIMSKE DANE Jako ukusni recept za zapečeni buncek s aromatičnim zeljem

Poslužite s umakom od maslaca prelivenog preko piletine i krumpira. Pospite peršinom.

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare