To je to što me zanima!

Ideja za večeru: Pileća prsa s krumpirom, paprikom i mrkvom

Pileća prsa s povrćem su uvijek dobra ideja. Nisu masna kao, recimo, batak, pa imaju manje kalorija, a raznovrsno povrće osigurava nutrijente važne za naš organizam
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • oko 700 g pilećih prsa bez kostiju
  • 3 paprike narezane na kockice
  • 300 g krumpira narezanog na kockice 
  • 2 žlice maslaca ili ulja
  • 2 velike mrkve, oguljene i narezane na kolutiće
  • nasjeckani celer
  • sol
  • 3 žličice mljevene crvene paprike
  • papar

LAGANI RECEPT Brzo i fino: Pikantna pohana pileća krilca su hrskava i sočna

  • 3 usitnjena češnja češnjaka
  • lovorov list
  • žlica brašna
  • svježe nasjeckani peršin, za ukras
  • 200 ml vode

Priprema:

U velikom loncu na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte mrkvu i celer te začinite solju i paprom. Dinstajte, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.

NOVI PRISTUP KLASICI 3 super recepta koji će obogatiti okus dobre stare pileće juhice

U lonac dodajte kockice paprike i dinstajte još 5 minuta. Dodajte brašno i miješajte dok se ravnomjerno ne rasprostrani po povrću, dodajte i vodu. Potom ubacite piletinu, lovorov list i krumpir. Začinite solju, mljevenom crvenom paprikom i paprom. 

Sve prokuhajte dok piletina ne postane ružičasta i krumpir ne omekša, oko 15-ak minuta. Maknite s vatre i prebacite piletinu u srednju posudu. Razrežite je na male komadiće i vratite u lonac. Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • crna žena 07.06.2021.

    Zbog čega se zove kokošji paprikaš? Zbog toga jer se stavljak kokošja kocka? U kokošji paprikaš ide cijela kokoš.

  • Tiha Žena 07.06.2021.

    Osobno, ne bih nikad kuhala pileća prsa, osobito ova iz supermarketa (a to kupuje 80%ljudi), ali ajde ukusi su različiti, nego, gdje je voda? Luk?

  • BlaženkoKnežević 07.06.2021.

    U naslovu stoji kokošiji paprikaš, au receptu pileća prsa????????? A da ne spominjem nedostatak crvenog luka koji je glavni sastojak svakog gulaša i papeikaša!?!?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare