To je to što me zanima!

Ideja za večeru: Pileća prsa u kremastom umaku od češnjaka

Ovo odlično jelo vrlo je jednostavno napraviti, a kako se priprema u pećnici, nakon posla ćete imati vremena pozabaviti se nekim drugim stvarima u kući dok čekate da večera bude gotova
Vidi originalni članak

Sastojci:

*šalica od 2,4 dl

  • 4 kom. pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 1 šalica sitnije naribanog mekšeg sira (tipa Gauda)
  • 1/2 šalice isjeckanog cheddar sira
  • 1 šalica krem sira 
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • 1 žlica mješavine talijanskih začina (sušeni origano, mažuran, timijan, bosiljak, ružmarin i kadulja)
  • sol i papar po ukusu

Postupak:

Upalite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva. Piletinu stavite u uljem premazan protvan pa posolite i popaprite. Potom u posudi pomiješajte sve ostale sastojke osim cheddar sira.

VRLO JEDNOSTAVNO Recept za francusko tijesto bez jaja od kojeg možete raditi sve i svašta, od slanog do slatkog

Smjesu rasporedite po mesu, prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta ili dok ne procijenite da je piletina gotova. Na kraju svaki komad piletine i ostavite u pećnici još nekoliko minuta, da se sir malo otopi, prenosi smartschoolhouse.com

Napomena: Umjesto navedenih vrsti sireva možete staviti i neke po svojem izboru, recimo oni s plemenitom plijesni poput gorgonzole piletini bi dali posebnu aromu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 25.02.2021.

    Ja sam za veceru imala domaci soparnik 🤗

Komentiraj...
Vidi sve komentare