To je to što me zanima!

Idete na dijetu ili prestajete s pušenjem? Udvoje je lakše

Najbolji saveznik u odbacivanju loših navika je partner, no dobra solucija je i blizak prijatelj, jer se međusobno ohrabrujete, natječete i potičete da ostanete uporni
Vidi originalni članak

Bilo da je riječ o vježbanju, počinjanju novog režima prehrane ili odbacivanju loših navika poput pušenja, u svakom je naumu lakše uspjeti ako imate potporu, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta London. Oni su otkrili da s pozitivnim promjenama najdulje ustraju oni koji u njih uđu zajedno sa svojim partnerom, piše Daily Mail.

Primjerice, ako jedan partner prestaje pušiti, a drugi se i dalje drži te navike, iskušenje je često preteško da bi se moglo izdržati. Tako će čak 50 posto ljudi prestati pušiti ako je to napravio i njihov partner, dok je stopa uspješnosti onih koji su sami u tome manja od 17 posto, pokazala je studija na više od 3500 parova.

Jedan od faktora zašto je udvoje lakše je međusobna potpora, manjak "izazivanja" s lošom navikom, ali i čimbenik natjecanja, odnosno - ako može on/a izdržati, onda mogu i ja.

Ako nemate partnera ili on nije za uvođenje životnih promjena, dobar odabir je i blizak prijatelj, objašnjavaju istraživači.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • El Tractor 17.02.2015.

    Udvoje je bolje dosta toga raditi...

  • chaz michael michaels 21.01.2015.

    netreba mi potpora da bi išao u teretanu ili da bi prestao pušiti, ili prestao se prejedati...

  • kogabrigaaa 21.01.2015.

    naslov bas dvosmislen hm hm šta ako nas ta bolja polovica nagovara na pušenje :O

Komentiraj...
Vidi sve komentare