To je to što me zanima!

Imate stare fotke iz Trešnjevke - donesite ih u muzej kvarta

Muzej susjedstva Trešnjevka bilježi povijest starog radničkog naselja, a priče predstavljene u njemu nisu dio službene povijesti, već su najvećim dijelom sačuvane u sjećanjima Trešnjevčana
Vidi originalni članak

Od 26. do 29. veljače u društvenom i umjetničkom prostoru Baza i u Tehničkom muzeju Nikola Tesla održat će se drugo  prikupljanje priloga za virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka. Riječ je o projektu koji je javnosti predstavljen krajem prošle godine, a cilj mu je istražiti i zabilježiti povijest Trešnjevke kroz rad sa zajednicom. 

Snažan osjećaj zajedništva i izražen kvartovski identitet vezani su uz sam nastanak kvarta – Trešnjevka je stasala između dva svjetska rata kao radničko naselje. Teški životni uvjeti potaknuli su Trešnjevčane da se u rješavanju socijalnih potreba okrenu jedni drugima. Njihov doprinos antifašističkoj borbi priskrbio je kvartu još uvijek prepoznatljiv nadimak: crvena Trešnjevka.

Mnoge od ovih priča nisu dio službene povijesti, već su najvećim dijelom sačuvane u sjećanjima Trešnjevčana. 

'Muzej susjedstva Trešnjevka' zato još jednom poziva građane da pretresu ladice, ormare i stare foto albume i  donesu fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti kvarta. 

Doneseni  predmeti i fotografije neće se preuzimati nego samo profesionalno snimiti, a priče vezane za njih zabilježiti. One će kasnije će postati dio virtualnog fundusa budućeg muzeja koji će se  javnosti prezentirati na jesen 2020. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare