To je to što me zanima!

Imate viška paprike i rajčica? Napravite fini sataraš s rižom

Sataraš je jedno od najprepoznatljivijih tradicionalnih jela u Hrvatskoj, a korijene vuče iz Baranje. Danas je neizostavan obrok na mnogim jelovnicima, posebno ljeti
Vidi originalni članak

Potrebno vam je:

  • 10 paprika
  • 2 rajčice
  • 3 luka
  • 1 češnjak
  • 2 male žlice sol
  • 2 male žlice papra
  • 2 male žlice peršina

Priprema:

Narezati luk na trakice te staviti pirjati na prethodno zagrijan lonac sa maslinovim uljem. Očistiti i narezati paprike na krupnije kocke, a rajčicu uroniti na 5 minuta u vruću vodu kako bi se jednostavnije skinula ljuska.

RECEPT Ideja za brzu večeru: Špagete s rajčicom, bosiljkom i sirom

Nakon što luk dobije prozirnu boju, ubaciti paprike i malo ih dinstati, a nakon toga zaliti mlakom mješavinom (2 dcl) vode i žličice Vegete. posoliti i dodati češnjak. Oguliti rajčice, isjeckati ih i dodati u lonac. kuhati 10 minuta. Posoliti, popapriti te dodati peršin po želji i to je to.

Poslužite uz kuhanu rižu.

Dobar tek.


 

Idi na 24sata

Komentari 129

  • lsofic 15.08.2021.

    Sataraš? Premalo rajčice i nije potrebno dodavati vodu. Ja stavim više rajčice i sve dinstam, pred sam kraj dodam male krumpiriće koji su približno jednake veličine. Poklopljeno dinstam dok krumpirići omekšaju i to je to.

  • 14.08.2021.

    Recept je bez veze, kakvih deset paprika i riža sa strane, to se sve zajedno skuha uz meso na kockice...

  • 14.08.2021.

    bolje sa pireom:-).ja znam dodati u sataraš komadiće mesa ili narezanu kobasicu,ali može i bez toga:-)prefino!

Komentiraj...
Vidi sve komentare