Lifestyle

Komentari 129

Imate viška paprike i rajčica? Napravite fini sataraš s rižom

Imate viška paprike i rajčica? Napravite fini sataraš s rižom

Sataraš je jedno od najprepoznatljivijih tradicionalnih jela u Hrvatskoj, a korijene vuče iz Baranje. Danas je neizostavan obrok na mnogim jelovnicima, posebno ljeti

Potrebno vam je:

Pixsell

Priprema:

Narezati luk na trakice te staviti pirjati na prethodno zagrijan lonac sa maslinovim uljem. Očistiti i narezati paprike na krupnije kocke, a rajčicu uroniti na 5 minuta u vruću vodu kako bi se jednostavnije skinula ljuska.

Nakon što luk dobije prozirnu boju, ubaciti paprike i malo ih dinstati, a nakon toga zaliti mlakom mješavinom (2 dcl) vode i žličice Vegete. posoliti i dodati češnjak. Oguliti rajčice, isjeckati ih i dodati u lonac. kuhati 10 minuta. Posoliti, popapriti te dodati peršin po želji i to je to.

Poslužite uz kuhanu rižu.

Dobar tek.


 

Najčitaniji članci